5 Alternatives per un planeta sense plàstic (Redueix, Reutilitza, Recicla)

Cada any tones de plàstic envaeixen els nostres oceans. Ja hem arribat a un punt de gravetat que l'ONU estima que l'any 2050 hi haurà més plàstic que peixos en el món.

Entre la costa de California i Hawai es troba una illa anomenada "isla basura" és la més gran del Pacífic amb aquest material, mesura 1,6 milions de Km² i un 99% està fet amb plàstic.

El pitjor de tot és que el plàstic no desapareix, només es fa més petit i aquests trossets són els que acaben ingerits pels peixos i mamífers marins, i per cadena alimentaria acaben als nostres plats.

Hem d'aconseguir viure en un món sense plàstic, i només ho aconseguirem si cadascú de nosaltres cuidem del planeta, cada gra de sorra compta, i prioritzar les alternatives al plàstic en la vida quotidiana.

Avui en dia podem trobar recomanacions, conscienciació i hàbits "no plàstic", a moltes webs, també tips i tutorials handmade per reutilitzar i donar una segona vida al plàstic. La clau és reduir, reutilitzar i reciclar.

De fet el bambú, és un excel·lent material sostenible, no necessita ni fertilitzants, ni pesticides, ni rego, i produeix un 30% mes d'oxigen que d'altres plantes. Té la mateixa utilitat que el plàstic, però per contra és biodegradable.

Per això volem proposar 5 alternatives a utensilis de la vida quotidiana molt utilitzats que són de plàstic i que inclús substituir-los ens beneficia econòmicament a nosaltres.

Cinc alternatives per un planeta sense plàstic:

1. Alternatives als coberts de plàstic

  • Coberts d’acer inoxidable
  • Coberts de Bambú

 

2. Alternatives a les palletes de plàstic

  • Palletes d’acer inoxidable
  • Palletes de Bambú
  • Palletes de vidre

 

3. Alternatives a les bosses de plàstic transparents
Un exemple clar d’aquestes bosses són les bosses que podem trobar a les fruiteries per posar la fruita que agafem, ja que és fruita a granel.

  • Bosses de roba transpirables
  • Bosses de reixa de polièster amb cordó perquè ens faciliti l’obertura i el tancament.

 

4.  Alternatives als productes o utensilis d’higiene personal de plàstic

  • Raspall de dents de bambú
  • Bastonets per a l’oïda de bambú

 

?5. Alternatives per els envasos d’alimentació i begudes

  • Tuppers de vidre
  • Ampolla de vidre i/o tèrmica (no fer ús dels gots de plàstic d’usar i llençar)

 

Pots trobar moltes opcions biodegradables i alternatives. Fins i tot això s'ha traslladat al món de la moda. Recentment moltes influencers feien menció a la versió contrària de les bosses de plàstic per anar a fer la compra, i aquesta és la bossa de reixa de bambú. Si sempre vols estar a l'última, es poden comprar a Amazon!

Si ets del que es queda a dinar a la feina, un tupper de vidre i/o una carmanyola de metall, sempre serà una molt bona opció.

Sobretot, per poder prendre consciència, informa't bé de tot el que conté plàstic i així poder triar l'alternativa "sana" pel nostre planeta. A què no sabies que el xiclet, s'elabora amb substàncies tòxiques com el polietilè i l'acetat de polivinil, per tant no és biodegradable i ocasiona danys al medi ambient? I que una ampolla de plàstic o els coberts triguen a degradar-se uns 450 anys?

Comença amb un petit gest a casa teva, reciclant el plàstic i comprovant que podem viure sense aquest material, però sense oblidar-te també del vidre, el paper, el cartó, la ceràmica i la pedra. Així que incorpora als teus hàbits domèstics els següents actes: redueix, reutilitza i recicla.


Protegeix a la teva família, els teus fills, el món que els hi deixis serà el seu futur! Millora'l!

Newsletter

Subscriu-te a la nostra newsletter per informar-te de totes les novetats.