5 Alternatives per un planeta sense plàstic (Redueix, Reutilitza, Recicla)

General

Cada any tones de plàstic envaeixen els nostres oceans. Ja hem arribat a un punt de gravetat que l'ONU estima que l'any 2050 hi haurà més plàstic que peixos en el món.

Entre la costa de California i Hawai es troba una illa anomenada "isla basura" és la més gran del Pacífic amb aquest material, mesura 1,6 milions de Km² i un 99% està fet amb plàstic.

El pitjor de tot és que el plàstic no desapareix, només es fa més petit i aquests trossets són els que acaben ingerits pels peixos i mamífers marins, i per cadena alimentaria acaben als nostres plats.

Hem d'aconseguir viure en un món sense plàstic, i només ho aconseguirem si cadascú de nosaltres cuidem del planeta, cada gra de sorra compta, i prioritzar les alternatives al plàstic en la vida quotidiana.

Avui en dia podem trobar recomanacions, conscienciació i hàbits "no plàstic", a moltes webs, també tips i tutorials handmade per reutilitzar i donar una segona vida al plàstic. La clau és reduir, reutilitzar i reciclar.

De fet el bambú, és un excel·lent material sostenible, no necessita ni fertilitzants, ni pesticides, ni rego, i produeix un 30% mes d'oxigen que d'altres plantes. Té la mateixa utilitat que el plàstic, però per contra és biodegradable.

Per això volem proposar 5 alternatives a utensilis de la vida quotidiana molt utilitzats que són de plàstic i que inclús substituir-los ens beneficia econòmicament a nosaltres.

Cinc alternatives per un planeta sense plàstic:

1. Alternatives als coberts de plàstic

 • Coberts d’acer inoxidable
 • Coberts de Bambú

 

2. Alternatives a les palletes de plàstic

 • Palletes d’acer inoxidable
 • Palletes de Bambú
 • Palletes de vidre

 

3. Alternatives a les bosses de plàstic transparents
Un exemple clar d’aquestes bosses són les bosses que podem trobar a les fruiteries per posar la fruita que agafem, ja que és fruita a granel.

 • Bosses de roba transpirables
 • Bosses de reixa de polièster amb cordó perquè ens faciliti l’obertura i el tancament.

 

4.  Alternatives als productes o utensilis d’higiene personal de plàstic

 • Raspall de dents de bambú
 • Bastonets per a l’oïda de bambú

 

​5. Alternatives per els envasos d’alimentació i begudes

 • Tuppers de vidre
 • Ampolla de vidre i/o tèrmica (no fer ús dels gots de plàstic d’usar i llençar)

 

Pots trobar moltes opcions biodegradables i alternatives. Fins i tot això s'ha traslladat al món de la moda. Recentment moltes influencers feien menció a la versió contrària de les bosses de plàstic per anar a fer la compra, i aquesta és la bossa de reixa de bambú. Si sempre vols estar a l'última, es poden comprar a Amazon!

Si ets del que es queda a dinar a la feina, un tupper de vidre i/o una carmanyola de metall, sempre serà una molt bona opció.

Sobretot, per poder prendre consciència, informa't bé de tot el que conté plàstic i així poder triar l'alternativa "sana" pel nostre planeta. A què no sabies que el xiclet, s'elabora amb substàncies tòxiques com el polietilè i l'acetat de polivinil, per tant no és biodegradable i ocasiona danys al medi ambient? I que una ampolla de plàstic o els coberts triguen a degradar-se uns 450 anys?

Comença amb un petit gest a casa teva, reciclant el plàstic i comprovant que podem viure sense aquest material, però sense oblidar-te també del vidre, el paper, el cartó, la ceràmica i la pedra. Així que incorpora als teus hàbits domèstics els següents actes: redueix, reutilitza i recicla.

Protegeix a la teva família, els teus fills, el món que els hi deixis serà el seu futur! Millora'l!

Vols estar sempre al dia?

Si vols que t’enviem els propers articles del nostre blog, així com notícies o promocions, tens dues opcions:

Subscriu-te a la nostra news (enllaç al peu de la pàgina d’inici), o Contacta amb nosaltres fent click al següent botó.