Andorra, un destí ideal per als residents passius

Tot i ser un país de petites dimensions, Andorra compta amb un notable sector de restauració d'alta cuina, amb restaurants de prestigi que ofereixen a tots els seus comensals una autèntica experiència per als sentits.

Fa unes setmanes us explicàvem al nostre blog que més de 2.000 persones resideixen a Andorra amb permís de residència passiva, sumant els residents sense activitat lucrativa (el permís més atorgat) i els residents per interès científic, cultural i esportiu, així com tots aquells professionals amb projecció internacional que presenten un projecte per desenvolupar al país.

Aquestes xifres constaten l'evidència: viure a Andorra és sinònim de qualitat de vida i suposa per a tots els seus residents un ampli ventall d'avantatges i facilitats en matèria fiscal. Però, més enllà dels beneficis fiscals que pràcticament tothom coneix, per què Andorra s'ha convertit en els darrers anys en un important pol d'atracció de residents passius?

Per donar resposta a aquesta qüestió, avui, al nostre blog, analitzem Andorra des d'un altre prisma per explicar tot allò que (també) ofereix el país dels Pirineus.

 

Gastronomia Andorra

Gastronomia amb restaurants amb Estrella Michelin

Tot i ser un país de petites dimensions, Andorra compta amb un notable sector de restauració d'alta cuina, amb restaurants de prestigi que ofereixen a tots els seus comensals una autèntica experiència per als sentits. Encapçala aquesta llista el restaurant japonès, ubicat a Soldeu i dirigit pel xef Hideki Matsuhisa, KOY Hermitage, el qual compta amb una Estrella Michelin gràcies a la seva proposta, única al Principat, de cuina tradicional japonesa.

També a Soldeu i amb una altra Estrella Michelin, el restaurant Ibaya, dirigit pel xef Francis Paniego, és considerat com un dels millors restaurants del país, amb una proposta gastronòmica creativa i totalment genuïna, dividida en tres parts o "actes" que permeten realitzar un recorregut tant per l'entorn com pel paladar.

A banda d'aquests dos restaurants, guardonats amb el màxim reconeixement gastronòmic, Andorra també ofereix un ampli ventall de restaurants de primer nivell, creant una simbiosi perfecta entre les bordes que proposen una cuina més tradicional i restaurants amb conceptes més moderns, els quals mantenen les receptes típiques de l'Alt Pirineu però amb un punt de vista més creatiu.


Shopping amb marques premium i joieries de luxe

Tant a l'Avinguda Meritxell com a l'Avinguda Carlemany, els dos principals eixos comercials del país, podem trobar diferents establiments i boutiques amb marques premium i productes de luxe per satisfer les necessitats dels clients més exigents.

D'entre tota l'oferta, destaquen les joieries de luxe i les boutiques amb les marques de moda més exclusives.

El sector de l'automoció també és un dels aspectes a destacar, amb diferents concessionaris que ofereixen vehicles exclusius, els quals també són un important reclam per a les persones que estableixen residència passiva al Principat. Un fet que evidencia el potencial del país com a destí de luxe és l'aposta que Ferrari, la marca de vehicles més exclusiva del món, farà a Andorra amb l'obertura d'un concessionari i una botiga de Cavallino a la Margineda.

Shopping Andorra

habitatges alt standing andorra

Habitatges d'alt standing

Trobar una llar que satisfaci totes les necessitats i garanteixi la màxima qualitat de vida. Aquest és, sens dubte, un dels principals objectius de qualsevol nou resident a Andorra i, especialment, dels residents passius que arriben al Principat atrets per un entorn envejable i alt nivell de seguretat. En aquest sentit, Andorra també destaca per una àmplia oferta d'immobles exclusius, amb increïbles bordes enmig d'entorns naturals idíl·lics i fantàstics pisos i xalets en ple centre del país, amb vistes increïbles i totes les comoditats que ofereix Andorra a escassos minuts.


Grandvalira Skipremium

Si parlem d'exclusivitat hem de parlar sense cap mena de dubte de Grandvalira Skipremium, el servei més exclusiu que ofereix la principal estació d'esquí del Principat.
Un servei exclusiu i personalitzat que s'adapta 100% a les necessitats de cada client. Productes fets a mida que fan l'estada molt més còmoda i agradable. Gastronomia d'altura amb Veuve Clicquot, classes d'esquí personalitzades amb el servei Top Class i els millors monitors i accés a les sales VIP de tots els sectors de l'estació i experiències exclusives englobades dins del Mountain Club, el Private Membership de Grandvalira ubicat al sector Soldeu- El Tarter.


Aeroport Andorra-La seu

L'aeroport d'Andorra-la Seu a només 12 km

Si hi ha un aspecte que també valoren molt les persones que estableixen la residència passiva a Andorra és la facilitat per poder desplaçar-se fora del país. En aquest sentit, l'oferta de vols privats i xàrters (amb vols directes a Madrid i a les Illes Balears) que ofereix l'aeroport d'Andorra-la Seu, ubicat a només 12 km de la frontera hispano-andorrana, esdevé en un important reclam per a aquest tipus de residents, els quals solen viatjar regularment.

Tant és així que recentment s'ha conegut que durant el 2022 l'aeroport d'Andorra-la Seu tindrà un nou operador de vols xàrters, la companyia Andorra Aviation Spain, la qual començarà a operar tan bon punt acabin les obres de l'hangar corresponent. En aquest moment, seran dues les empreses que oferiran aquesta mena de serveis des d'aquestes instal·lacions, la companyia espanyola i l'actual operadora, Serveis Aeris del Pirineu, la qual va començar fa uns quatre anys i s'ha especialitzat en serveis per als esportistes d'elit que resideixen a Andorra.

 

Vols establir la teva residència al Principat i necessites més informació o assessorament personalitzat sobre els nostres serveis d’assegurances per a residents passius? Demana un pressupost sense compromís a la nostra web.

Contacta’ns

Newsletter

Subscriu-te a la nostra newsletter per informar-te de totes les novetats.