Assegurança llar: he de tenir una assegurança per la meva segona residència

L'arribada de l'estiu no solament porta desplaçaments a destins vacacionals, sinó també a les nostres segones residencies. Després d'un temps sense poder gaudir o poder visitar les nostres segones residencies, és recomanable fer una revisió per poder gaudir de les nostres vacances sense cap ensurt. També hauríem de fer molta atenció a l'assegurança que escollim pels nostres segons habitatges.

Encara que la segona residència sol estar molt temps buida, això no significa que els propietaris deixin passar la protecció d'aquesta llar. Creiem que tot el contrari, ja que en estar deshabitada molts mesos a l'any, és més probable que es pugui produir un robatori o alguna avaria tal com, (fallades elèctriques, fugues d'aigua, finestres trencades pel temporal i un gran, etc. Per això és important comptar amb una assegurança de la llar que pugui cobrir aquests tipus de sinistres.

Consells per assegurar el teu segon habitatge

Analitza bé la teva propietat

No és el mateix una casa amb piscina, que un pis en una urbanització. Has de tenir en compte la zona a on està ubicada, com ara si està en una urbanització o apartada enfront del mar. Si està apartada de les zones més centrals de la població, hauries de mirar una assegurança que cobreixi el robatori, també és important calcular tant el continent com el contingut.

 

Com calcular el Contingut i el continent correctament

El continent és el valor de la construcció de la casa buida, és a dir, el que costaria tornar a posar les parets al seu lloc, teulades, terra o totes les instal·lacions després del sinistre greu.

En el cas d'habitatge unifamiliar (xalet) per fer aquest càlcul haurem de multiplicar els metres quadrats pel cost de la construcció. Si es tracta d'un pis, en el qual hi ha la comunitat de l'edifici, el que hem de fer és esbrinar el % de coeficient que tindríem assegurat mitjançant la pòlissa que té la comunitat, i a partir d'aquí fer una regla de tres.

El contingut és el valor de tot allò que hi ha a l'interior de la casa, mobles, roba, electrodomèstics, ordinadors... S'han de tenir en compte també aquells objectes d’alt valor com les joies, rellotges, quadres, escultures...etc.

Per fer el càlcul del contingut, haurem de fer la suma dels mobles, electrodomèstics, etc. que tinguem a l'habitatge, el càlcul no serà el mateix per algú que té el mínim en mobles i electrodomèstics, que algú que els té de disseny o alta gamma.
 

¿Quines cobertures són importants a l'assegurança de segona residència?

A Assap Assegurances creiem que no pot faltar en cap assegurança de la llar els danys per aigua, incendi, explosió, fum o sutge, fenòmens atmosfèrics i sobre tot robatori i espoliació.

Però hi ha cobertures en les quals no pensem i són importants considerar de pujar els límits de la garantia. Aquestes serien algunes, robatori de diners en caixa forta, joies a l'habitatge, o reconstrucció de jardí en el cas d'un xalet. De totes maneres, creiem que és important que a l'hora d'escollir una assegurança hem de tenir en compte que és el que volem assegurar.

Si encara tens dubtes o vols contractar una assegurança de la llar per la teva segona residencia, no dubtis en contactar amb Assap Assegurances, estem a la vostra disposició per a qualsevol aclariment.

Newsletter

Subscriu-te a la nostra newsletter per informar-te de totes les novetats.