Els efectes positius de l’esport per a la salut mental

Fer esport està de moda (i que duri...) Però, saps quins beneficis aporta l’esport al nostre organisme més enllà de la part física? Si fas esport de tant en tant i et pares a pensar, veuràs que les sensacions que experimentes en acabar (si la sessió no ha presentat cap problema) són molt positives. Vols saber per què?

Augmenta la teva capacitat intel·lectual: Diversos estudis realitzats en ratolins i humans, han demostrat que l'exercici cardiovascular pot crear noves neurones i pot enfortir la connexió entre elles. El resultat: realitzant activitat física, millorarà també el rendiment del nostre cervell.

Prevé el deteriorament cognitiu: La pràctica d'exercici físic, més una alimentació saludable, ajuda a prevenir l'aparició de malalties degeneratives com ara l'Alzheimer. La pràctica esportiva contribueix al fet que alliberem substàncies químiques en el nostre cervell que prevenen la degeneració de l'hipocamp.

Simplement, et sents millor: Ho dèiem fa  un moment.  En fer exercici físic, l'organisme allibera endorfines, les hormones del nostre cos responsables de crear la sensació de relaxació i felicitat. Per això que després de fer esport ens sentim, en general, més feliços i de més bon humor.

Guanyes en força de voluntat: La pràctica regular d’esport requereix força de voluntat. No val la mandra o les excuses banals. Cal ser perseverant, i aquesta perseverança s’encomana positivament a altres àmbits de la teva vida diària.

Reforça la confiança en tu mateix: Gràcies a la pràctica esportiva, podrem augmentar la nostra autoestima i tenir una millor imatge de nosaltres mateixos. Si a poc a poc anem assolint les metes i objectius que ens proposem, aconseguirem veure'ns millor i sentir-nos més capaços d'afrontar els reptes del dia a dia.

Alleuja tensions: Les substàncies químiques que es generen durant la pràctica esportiva també ens ajudaran a alleujar tensions i a reduir l'estrès, i en conseqüència, les malalties derivades d'aquestes (com ara la depressió).

Si encara no ho veus  clar, fes la prova: calça’t les vambes i surt a córrer o a caminar a intensitat alta. Un cop acabis, segur que mentre et dutxes tindràs un somriure d’orella a orella!  

Newsletter

Subscriu-te a la nostra newsletter per informar-te de totes les novetats.