És necessària una assegurança per viatjar?

Generalment, quan comencem a preparar un viatge, i més si es tracta d'un de llarga estada, elaborem una llista de tot el que ens caldrà. Segons el destí, la companyia i l'època de l'any, hi ha coses imperatives que ni tan sols es qüestionen, però la tasca oblidada acostuma a ser la d'afegir en aquesta llista el fet de contractar una assegurança de viatge.

Es sol pensar que no farà falta, perquè creiem que ja estem ben coberts amb les assegurances que tenim i que en el fons invertirem uns diners innecessaris perquè no ens passarà res i no utilitzarem l'assegurança, però no és gens recomanable i si és posar en risc un dels moments més importants per a qualsevol. Segur que tots hem sentit alguna anècdota d'algun familiar, amic o conegut que li ha passat alguna cosa viatjant, i sort de l'assistència mèdica contractada, que els hi ha quedat coberta gràcies a l'assegurança.

Un dels avantatges que té aquest producte, una assegurança per viatjar, és sobretot les despeses hospitalàries i les despeses de repatriació. Per a destinacions com poden ser els Estats Units, que no tenen sanitat pública, patir una malaltia i/o accident pot arribar a costar uns 95.000 € aproximadament. Per aquest fet, aquesta assegurança amb una ampliació de les garanties, serà el més intel·ligent.

Hi ha diferents tipus d'assegurances de viatge: el bàsic, l'ampliat, el d'anul·lació i el d'esports d'aventura.

Bàsic & Ampliat: La diferència entre aquestes dues modalitats són únicament per l'import que garanteix cadascuna de les cobertures de despeses mèdiques, quirúrgiques, farmacèutiques i d'hospitalització per malaltia o accident. La resta de cobertures solen ser idèntiques, com per exemple les despeses odontològiques, el desplaçament d’un familiar per hospitalització, la pèrdua o danys a l’equipatge...etc.

Anul·lació i interrupció del viatge: Tens garantit el reemborsament de les despeses del viatge sempre que estigui justificada l'anul·lació. Com per exemple, per comiat laboral, convocatòria en taula electoral, operació o hospitalització...etc.

Esports d'aventura: Cada vegada més en aquest tipus d'assegurances estan incloses més activitats esportives d'aventura. Si anem a algun país en el qual practicarem esquí, escalada, ràfting.. Etc és recomanable contractar-lo.

També existeixen els viatges per feina, per estudis i per creuers. Aquestes modalitats també ofereixen cobertures adients a l'activitat.

A banda, sempre es poden personalitzar segons les necessitats personals de cadascú, com contractar cobertures com robatori, si per exemple a la maleta portem algun objecte de valor, aquesta cobertura haurà de ser imperativa. També la cobertura de Responsabilitat Civil serà indispensable per estar cobert en cas de danys materials o corporals a un tercer. Fins i tot la cobertura de mascotes, en el cas de viatjar amb ella, ens solucionarà moltes situacions complicades, com una assistència i/o hospitalització veterinària.

La nostra recomanació és la de calcular el preu de l'assegurança de viatge i fer balanç dels supòsits possibles sinistres i si ens compensaria la contractació d'aquesta. Val a dir que solen ser assegurances econòmiques i que valen molt la pena, sobretot perquè són vàlides només per les dates del viatge, són temporals.


Viatja segur! Viatja amb responsabilitat! Viatja amb ASSAP!

Newsletter

Subscriu-te a la nostra newsletter per informar-te de totes les novetats.