Hàbits saludables per a evitar el càncer de mama

Avui, 19 d’octubre, se celebra el dia mundial de la lluita contra el càncer de mama. Una malaltia que afecta milions de dones en tot el món i de la qual existeix una gran conscienciació per part de la societat. El càncer de mama és el tipus de càncer més comú en les dones, però existeix una sèrie d’hàbits saludables que ajuden a prevenir aquesta malaltia. En aquest article repassarem alguns. Som-hi!
 

Eliminar l’alcohol i el tabac

El consum de tabac i alcohol està molt relacionat amb diversos tipus de càncer i a moltes altres malalties. En general, aquests agents ataquen el nostre organisme, el debiliten i el fan més vulnerable. De fet, el tabac és la causa més gran de càncer al món i es calcula que l’alcohol és la principal causa de més del 6% dels càncers de mama. Eliminar aquests hàbits tan nocius ens ajuda a mantenir un cos sa i limita les probabilitats de tenir càncer i altres malalties importants.
 

Alimentació variada i amb abundància de vegetals

Novament, parlem d’un hàbit que ajuda a prevenir moltes malalties i aconseguir un millor estat físic i de salut. Està demostrat que una bona alimentació redueix la probabilitat de tenir càncer, però a més s’ha observat que un baix consum de vegetals multiplica el risc de patir-lo.

Fer exercici

Un altre consell que qualsevol metge et donarà per a tenir una millor salut general és fer esport diàriament. Surt a córrer o a caminar, practica algun esport o vés a gimnàs, però inclou una dosi d’exercici físic d’almenys 30 minuts cada dia. Aquest hàbit també t’ajudarà a mantenir uns bons nivells de colesterol i de greix corporal, dos factors que també són d’importància.
 

Controlar personalment l’aparició de bonys

Per tal de detectar un càncer de mama a temps, és important que les dones es facin auto exploracions al pit buscant bonys o cossos estranys a partir dels 20 anys. Les probabilitats de tenir càncer de mama es multipliquen en edats més avançades, però moltes dones joves pateixen la malaltia i un diagnòstic a temps és fonamental per a lluitar contra ella amb les majors garanties.

Fer-se mamografies periòdicament

Per últim, també és molt important que els metges portin un control sobre el nostre cos i puguin estudiar possibles per detectar-los el més aviat possible. Fer-se mamografies a partir dels 35 i augmentar la seva freqüència a partir dels 40 i, sobretot, a partir dels 50 ens ajuda a assegurar-nos que no patim càncer i, en cas de tenir-ne, permet diagnosticar-lo aviat i començar un tractament adequat.

 

El càncer de mama és una malaltia cada vegada més comuna i de vegades és imprevisible, però hi ha una sèrie de factors que podem controlar i que ens ajuden no només a prevenir-lo, sinó també a portar una vida més saludable. Avui, en el dia internacional, més junts que mai. Per a totes les dones que hi lluiten i segueixen fent-ho. 

 

Newsletter

Subscriu-te a la nostra newsletter per informar-te de totes les novetats.