Recomanacions per evitar les distraccions al volant

Saps que, segons la DGT, més d'un 30% dels accidents són culpa d'una distracció al volant? Per intentar reduir aquest percentatge, que sovint comporta danys materials i a vegades també lesions personals, et convidem a reflexionar sobre els principals causants de les distraccions al volant.

Ets dels que vas conduint i no pots esperar per contestar un WhatsApp? Atenció! L'ús del mòbil i de les noves tecnologies al volant són les que donen més disgustos al trànsit. Segur que la resposta al missatge no podia esperar?

Vinculat amb les noves tecnologies, destaquem també els navegadors dels vehicles. L'ideal és configurar-los abans d'arrencar, per poder conduir centrats al 100% en la carretera.

El tercer factor de distracció al volant ve de la mà dels passatgers. Nens que es barallen al darrere, el nostre animal de companyia que no sabem per què no para d'udolar, una discussió pujada de to amb el copilot perquè no ens ha avisat amb prou temps i ens hem saltat l'encreuament... En la mesura del possible hem d'aconseguir que l'ambient al nostre vehicle sigui el més tranquil que puguem, sense conductes irritables que són fàcils de traslladar involuntàriament al volant.

Quan condueixis, centra't només a conduir. Si avui no t'has pogut pintar els llavis, ja ho faràs quan arribis a destí. Si tens ganes de fumar o de menjar-te un l'entrepà perquè avui t'has llevat tard, fes-ho també quan hagis deixat el cotxe.

La consigna és clara. Quan agafes el cotxe, la prioritat és conduir. La resta, pot esperar!

Newsletter

Subscriu-te a la nostra newsletter per informar-te de totes les novetats.