Temporada de calçots

Tothom ha sentit a parlar dels calçots i les calçotades, però saps el seu origen?

 

Són originaris de Valls (Tarragona) i es diu que els va descobrir un camperol de Valls, que se li van cremar en un descuit i en comptes de llençar-los, els va pelar i al degustar es va adonar que el gust era molt bo.

Avui en dia no només es consumeixen a Catalunya, a molts restaurants d’Espanya ja el pots trobar a les seves cartes.

El calçot, és una varietat de ceba molt sana, ja que té una font de fibra important i a banda d’algunes més de les propietats que té, conté “flavonoides”, un antioxidant beneficiós a l’hora de prevenir l’aparició de càncer, al·lèrgies i/o artritis.

La forma més popular de cuinar-los és embolicar-los amb paper de periòdic per a que es facin lentament al foc. Acompanyats d’una salsa romesco i un bon vi, és un pla perfecte per a gaudir a taula amb família i amics.

Newsletter

Subscriu-te a la nostra newsletter per informar-te de totes les novetats.