Andorra, un petit país dins el top 10 de millors països a l´hivern.

El Principat d'Andorra és una destinació que a l'hivern, amb tot el ventall d'ofertes pels turistes, és un país que pràcticament els hotels sempre estan en màxima ocupació; sempre hi ha molta gent i en època de vacances com les de Nadals i Setmana Santa no hi cap ni una agulla.


Però a banda del que seria el seu eix comercial i les activitats socials que es poden fer, com ara shoppingesquiar, gaudir del SPA que ofereix CaldeaAndorra té molt més per oferir i gaudir.


Tot l'entorn i la seva cultura fan que puguis gaudir de moltes activitats esportives i/o culturals. Compta amb 65 cims de més de 2500m d'altitud, en els que pots trobar moltes rutes de senderisme i descobrir els seus llacs, així com gaudir d'esports d'aventura i de muntanya, tant a l'hivern com a l'estiu.


Una de les seves valls, en concret La vall del Madriu-Perafita-Claror va ser declarada patrimoni de la humanitat el 2004, en la categoria de paisatge cultural.


A nivell sociocultural, també compta amb molts museus, monuments i activitats durant tot l'any, que complementen l'oferta d'activitats a fer en aquest petit-gran país. Per tant, pots triar aquest destí perfectament per a gaudir Andorra durant les vacances o fins i tot fer-ne vàries escapades durant l'any.


Andorra es situa entre els països més alts d'Europa. Andorra la Vella és la capital del Principat, i la capital més alta d'Europa. Situada a la vall central del país, té una altitud mitjana de 1.050 metres. La cota més alta del territori és el pic Alt de Comapedrosa (2.942m) i la cota més baixa es troba al pas del riu Runer per la frontera amb Espanya (838m). L'alçada mitjana és de 1.996m.

Tota la seva superfície, que compta amb uns 468km, estan repartits de la següent manera: un 92% aprox. de muntanyes, amb els seus boscos, llacs/rius i un 8% urbanitzada.


Viure a Andorra té moltíssims avantatges, entre alguns, recentment SafeAround va declarar que el Principat d'Andorra, és un dels destins més segurs, la puntuació va ser de 88,6 sobre 100. La seva seguretat econòmica, política , la seva geografia i el seu nivell social fan que no hi hagi cap incidència i fins i tot viatjar a Andorra sigui plenament satisfactori i segur. A més a més, les duanes andorranes, espanyoles i franceses, afavoreixen una alta seguretat ciutadana i garanteixen la tranquil·litat dels visitants durant la seva estada al Principat.


Tot i que per entrar i sortir d'Andorra, si o si, ho hem de fer a través de les duanes tant pel punt d'Espanya com de França, no fa falta cap visat. Amb el passaport o document d'identitat és més que suficient per als adults, en el cas de dur nens menors d'edat només caldrà el passaport i el llibre de família, i els que duguin animals de companyia també cal el passaport i el llibre de vacunes al dia.

Una altra cosa a tenir en compte, en el cas de venir a Andorra en cotxe propi, és comprovar que portem el rebut de l'assegurança al dia, ja que al ser obligatori i en el cas que ens parin en duana, ens ho poden demanar.
 

També, abans de realitzar qualsevol compra al país, recomanem informar-se dels productes que possiblement s'han de declarar  i el que està permès en quantitat per persona, tant pel que fa als productes agrícoles com industrials.
 

Deixa't sorprendre per a Andorra, tant a l'hivern com a l'estiu i gaudeix de tot el que pot oferir-te.

 

Fonts informació:

https://www.estadistica.ad/serveiestudis/web/index.asp

https://www.estadistica.ad/serveiestudis/publicacions/Publicacions/Andorra%20en%20Xifres%20taules.pdf

http://www.travelphant.com/10-best-countries-to-ski/

https://www.ara.ad/societat/Andorra-Vella-desti-segur-vacances_0_2181382071.html

www.duana.ad

https://www.caldea.com

https://www.assap.ad/assegurances-andorra/blog/andorra-desti-de-muntanya

Newsletter

Subscriu-te a la nostra newsletter per informar-te de totes les novetats.