Aquest hivern, no abandonis l´esport!

El canvi de passar de la calor de l’estiu al fred de l’hivern fa que moltes vegades ens apaguem i minva la nostra motivació per a sortir a l’exterior. Però abans de començar amb el pla de “sofà-peli-manta”, potser seria bo plantejar-se els beneficis d’exercitar-se a l’aire lliure.

Apart de tranquil·litzar-nos de cara al més que probable augment de pes, fer esport a l’exterior té molts beneficis que potser encara no ens hem plantejat.

Hi ha molta gent que vol evitar el fred, però és una bona manera de rebre dosis de llum solar, fet que molts estudis demostren que millora l’humor de les persones i, endemés, ajuda a absorbir vitamina D, molt necessària per al nostre organisme.

Exercitar-se durant l’hivern també augmenta considerablement la immunitat sobre diverses malalties característiques d’aquesta època, com podria ser la grip. Uns pocs minuts d’exercici al dia ens ajudaran a combatre bactèries i virus que d’una altre manera ens haguessin afectat molt més.

Un altre benefici que segurament no se us havia ocorregut és que tremolar és un mecanisme natural del nostre cos per a produir calor, i això provoca que es cremin una gran quantitat de calories. Moltes més de les que cremaríem estirats a un sofà, oi?

Sabem de la mandra que pot fer el sortir a fer esport quan fa fred i mal temps, però hi ha diversos avantatges a exercitar-se amb fred en comparació a fer-ho quan fa bon temps i calor.

La calor i la humitat son quasi inexistents durant l’hivern, i la fresca de la època pot fer-te sentir més despert i vigorós. Exercitar-se en temperatures extremes augmenta l’habilitat de cadascun de millorar notablement la resistència física i mental. Tot i això, sempre haurem d’anar amb compte a l’hora de dur a terme aquestes activitats.

 

Us donarem alguns consells per a preparar-vos per a l’exercici durant aquest hivern:

  • La preparació de l’exercici en fred contra la de l’exercici en calent son bastant diferents. Ambdues requereixen d’una nutrició i hidratació adequades. En un ambient calorós, el nostre cos s’adaptarà a la calor, mentre que amb el fred no passa el mateix. El nostre cos començarà a tremolar aviat, pel que portar varies capes de roba serà molt important per a no perdre la calor que el nostre cos genera.

 

  • Revisar les previsions meteorològiques també és un fet primordial a l’hora de fer esport durant l’hivern. El vent i el fred combinats poden fer que exercitar-se a l’aire lliure sigui arriscat, ja que podríem patir congelació o hipotèrmia si no anem amb compte. Aquest fet s’accentua encara més si plou, així que recomanem quedar-se a casa si es donen aquestes condicions.

 

  • Hem mencionat el fet de vestir-se amb vàries capes de roba, però no en excés. Abrigar-se massa pot ser un gran error a l’hora de sortir a l’exterior. Fer exercici genera bastanta calor, suficient com per fer-nos creure que fa més calor de la que realment fa. El que es recomana és vestir-se amb capes que siguin fàcils de posar i treure, així tant bon punt tinguem massa calor, ens la puguem treure fàcilment sense parar, i viceversa.

 

  • No oblidar mai de protegir-nos el cap, les mans, els peus i les orelles. Quan fa fred, el nostre reg sanguini es concentra en el centre del nostre cos, “oblidant” altres parts que considera no tant prioritàries, i que poden arribar a patir molt si no les vigilem. Portar uns guants i un barret abans de notar el fred evitarà mal de caps més endavant.

 

  • Hidratar-se és primordial, tant a l’hivern com a l’estiu. Beure abans, durant i després de l’exercici ens ajudarà a aguantar més, tot i que ens doni la sensació de no necessitar-ho, especialment quan fa fred.

 

Aquests consells ens ajudaran a practicar esport d’una manera segura, i a gaudir molt més de l’aire lliure. T’animes a sortir de casa?

 

Newsletter

Subscriu-te a la nostra newsletter per informar-te de totes les novetats.