Arriba la primavera per a la “alegria” d´alguns i la "desgràcia" dels al·lèrgics!

La primavera està en l'aire, com també estan en l'aire milers de diminuts pòl·lens que desencadenen símptomes d'al·lèrgia en milions de persones. Molts hem gaudit aquest mes de març com un mes que ha batut rècords de calor, però per a molts altres l'arribada de la primavera i les temperatures suaus es tradueixen com l'arribada de les al·lèrgies.

Per a la majoria de les persones això és una cosa inofensiva, però si som al·lèrgics i el pol·len aterra en alguna membrana de les nostres fosses nasals es produirà una resposta immunitària exagerada i... Donarà principi la festa! Des d'aquest moment, i si no fem res per a evitar-ho, la histamina recorrerà les nostres venes i la picor d'ulls, la congestió o el llagrimeig, ens acompanyaran al llarg d'aquesta primavera podent allargar-se fins i tot per a molts fins a estiu.

En la nostra segona primavera en pandèmia, els més optimistes han arribat a pensar que després de l'avanç en els filtres de les màscares FFP2, podríem fins i tot arribar a deslliurar-nos de les al·lèrgies i àcars enguany, però res més lluny de la realitat. Però com bé diu el refrany “malament de molts consols de ximples”, fins i tot en les llars de persones que a penes surten a passejar o fer la compra, el pol·len és capaç de colar-se per portes, finestres i fins per alguna altra escletxa insospitada.

Però què podem fer per a protegir-nos de l'al·lèrgia dins i fora de casa?

No et preocupis, a ASSAP Assegurances et donem els 9 consells més recomanats per a alleujar les al·lèrgies a la primavera:
 

1. VENTILAR.

Molta gent sol preguntar-se si és convenient ventilar durant aquesta estació de l'any atès que això donaria la possibilitat d'entrada dels al·lergògens a casa.

I la resposta és si: la ventilació ha de fer-se almenys durant deu minuts cada dia. L'única cosa recomanable és evitar ventilar durant la primera i última hora del dia quan la concentració de pol·len és major, però si fer-ho durant més temps durant els dies plujosos. Però cura! Mentre dorms, les finestres han d'estar tancades.
 

2. EIXUGAR LA ROBA EN L'ASSECADORA O DINS DE CASA

Encara que el típic estenedor plegable a la meitat del saló pot a arribar a ser molt enutjós a més de no ser el més estètic o fins i tot en el supòsit que tinguem una assecadora a casa malgrat el consum d'energia que aquesta representa, eixugar la roba dins de casa redueix de forma molt efectiva els nivells de pol·len a la nostra roba.
 

3. ADÉU A les CORTINES GRUIXUDES!

Les cortines gruixudes solen acumular més pols que les de teles fines o rentables. En cas que siguin gruixudes, és recomanable que aquestes siguin fàcils de desmuntar i així rentar-les amb més freqüència.
 

4. ADÉU SOUVENIRS!

També aconsellem limitar els souvenirs i figures decoratives atrapa pols que puguis tenir sobre els mobles o fins i tot una cosa molt típica en la teva tauleta de nit. Sovint a casa d'una persona amb al·lèrgies, menys és més.
 

5. COIXINS VISCOELÀSTICS I EDREDONS SINTÈTICS.

El teixit viscoelàstic o similar és aconsellable enfront de la fibra vegetal. En referència als edredons és recomanable evitar la llana o uns certs tipus de plomes, per molt que aquests aportin un toc de glamur al teu dormitori.
 

6. ASPIRADORA AMB FILTRES

Netejar com a mínim una vegada per setmana el sòl, les catifes i els mobles. A més és recomanable aspirar els sofàs i matalassos de preferència amb aspiradors capacitats de filtres d'aigua o HEPA.
 

7. RENTAR-SE EL CABELL A LA NIT

Un consell que provoca controvèrsia entre les múltiples opinions atès que no és aconsellable dormir amb l'arrel mullada del nostre cabell, en aquest cas és aconsellable rentar-se el cabell a la nit i així reduir la quantitat de pol·len que queda atrapat en el nostre cuir cabellut durant el dia. També és aconsellable que una vegada fora de la dutxa que s'absorbeixi l'aigua sobrant amb l'ajuda d'una tovallola de microfibra. I atès que molt sovint les temperatures comencen a ser altes en aquestes èpoques pots deixar assecar la resta del cabell a l'aire lliure, però si no sempre pots usar l'assecador.
 

8. HIDRATAR-SE EL NAS

És important rentar-se el nas al matí i a la nit amb un esprai d'aigua de mar o un sèrum fisiològic, això ajudarà a prevenir o fins i tot a calmar la irritació ocasionada.
 

9. EVITA LES SORTIDES INNECESSÀRIES

No és recomanable sortir al carrer en els dies de més pol·linització. És recomanable romandre dins de la nostra llar en els dies en què hi hagi molt vent, ja que aquest remou el pol·len. Si es fa esport, el més aconsellable és realitzar-ho en llocs tancats. És important, en qualsevol cas, que les persones amb al·lèrgies a la primavera eviten les sortides al camp o a la muntanya.

Cada al·lèrgia és diferent i cadascun de nosaltres lídia amb elles de maneres diferents. Identifica les causes i posa en pràctica els nostres consells i veuràs que comencessis a sentir-te millor.

Newsletter

Subscriu-te a la nostra newsletter per informar-te de totes les novetats.