Assegurances per autònoms, perquè i quines són necessàries?

General

Els autònoms o treballadors per compte propi solen estar en desavantatge respecte als assalariats o empleats en qualsevol activitat.

Han de tenir molt clar i fer-se’n càrrec què necessiten per a fer front a qualsevol imprevist que els hi pugui sorgir, com per exemple una baixa laboral o inactivitat del negoci per un atac informàtic. També dependrà de l'activitat del negoci o comerç. Les necessitats i/o cobertures no seran les mateixes per un comerç de serveis on-line o per una floristeria, a banda també de si es tenen o no empleats.

A continuació et detallem quines assegurances d'empresa i de salut, són obligatòries i les recomanables:
 

 1. Assegurança Multirisc, Pime i/o Comerç
   
  • En el cas d'una Pime: Assegurança obligatòria, en el cas de tenir una empresa, en la que s'asseguren les garanties bàsiques com ara incendi, robatori i explotació, a més a més de cobertures específiques i adaptades segons l'activitat i particularitats del teu negoci o empresa.
   Per exemple si un empleat causa danys personals o materials a tercers estan cobertes les despeses ocasionades a un tercer.
  • En el cas de Comerç: Assegurança obligatòria, que assegura el local i els teus béns davant qualsevol contratemps que pugui afectar la teva activitat comercial. Amb una àmplia cobertura en continent i contingut davant de possibles danys produïts pels sinistres més habituals.
   Per exemple si arran d'un sinistre no pots obrir el teu negoci, recuperes les pèrdues econòmiques fins al període de contractació.
    
 2. Assegurança de RC, responsabilitat civil
   
 3. Assegurances de salut
   
  Aquestes són molt recomanables, ja que els autònoms amb el que cotitzen a la no és suficient per a fer front a qualsevol imprevist mèdic.
  Per exemple, saps quines són les ajudes per invalidesa total o parcial de la Cass? Saps que cobraries en el moment de patir una baixa, sent autònom?
   
  • Subsidi:
   Recomanable per a empleats o autònoms que cotitzen a la Seguretat Social andorrana i que volen garantir el 100% del seu salari o dels seus ingressos mensuals. Tindràs cobert el 100% salari en cas de baixa.
   Per exemple, si pateixes una baixa que t’impedeix continuar treballant, et garantiràs la totalitat del teu sou.
    
  • Complement Cass:
   Garanteix el reemborsament de la part complementària que no ens abona la CASS (25% en el cas general). A banda Assap disposa del Complement Cass ampliat que a més a més de cobrir el retorn del 25% del total de la despesa mèdica i farmacèutica realitzada per l'assegurat o els seus beneficiaris (i que no queda cobert per la Caixa Andorra de la Seguretat Social), garanteix el reemborsament de les despeses mèdiques en centres concertats d'Espanya.
   Per exemple, si t’han fet una prova mèdica en un centre de prestigi a Barcelona i que és un dels centres concertats per la companyia, et retornaran la totalitat de les despeses.
    
  • Vida:
   No sols està pensada en cas de defunció, sinó també davant d'alguna incapacitat permanent o absoluta que impedeixi seguir treballant. Per exemple en cas de mort i/o invalidesa, la teva família podrà continuar durant 3 anys el seu nivell de vida actual.
   Per exemple en cas de patir una invalidesa i no poder ingressar cap sou al nucli familiar, tindràs coberta les despeses de la hipoteca.
    
  • Accidents:
   Aquesta assegurança és imprescindible si desenvolupes la teva activitat sempre en cotxe i estàs contínuament fent desplaçaments dintre i/o fora d'Andorra. Garanteix una indemnització per als beneficiaris en cas d'accident de l'assegurat que en provoqui el decés o la invalidesa parcial / absoluta.
   Recomanada també per a persones que treballen en una professió de risc.
   Per exemple pateixes un accident de trànsit i et quedes invàlid tens cobertes totes les despeses mèdiques i econòmiques; O només pateixes una baixa temporal, tens cobertes també les despeses econòmiques.
    
  • Assegurança de Ciber protecció:
   Aquesta assegurança està pensada per empreses i comerços on-line, és adient per estar protegit davant qualsevol incidència d'aquest tipus. La prevenció és la millor manera de protegir el teu negoci, i garantir la màxima seguretat, ja que compta amb algunes de les següents cobertures: protecció davant un robatori, extorsió, pèrdues per interrupció de l'activitat o per fugida de dades, cobertura de danys, i sobre altres problemes que poden derivar-se d'un ciberatac. La pregunta a fer-te és: Per què necessito una ciber assegurança? La meva empresa podria fer front a un Ciberatac? Podria fer front, per exemple, a la paralització del negoci o a una extorsió per robatori d'informació?
   Refer-se d'un atac pot costar molts diners, el cost mitjà per atac és de 50.000€, i un 60% de les empreses que han patit un ciberatac ha de tancar uns 6 mesos després. Per aquest fet és molt recomanable i depenent de l'activitat del teu negoci, és indispensable contractar una assegurança de Ciber protecció.
   Per exemple si un pirata informàtic accedeix al seu sistema i li impedeix accedir als seus arxius, el restaurarem perquè pugui seguir treballant.
    
 4. Assegurança de vehicles
   
  • En el cas de tenir un o diversos vehicles d'empresa caldrà tenir-los assegurats. Per exemple, si el vehicle és nou, s'haurà de contractar a Tot Risc i tenir cobert totes les despeses a tercers, derivades d'un accident per causa nostra, i a més, els danys propis.
   Per exemple, si algú et roba el cotxe, et paguem el cost d'un cotxe nou, mateix valor durant els 2 i/o 3 primers anys.

Si ets autònom, freelance i/o empresari, no t'ho pensis més.

Sabem que tot plegat sumen una quantitat important d’assegurances i que pot ser una mica complicat escollir la millor opció per a tu. Si a sobre afegim aquelles assegurances a títol personal, que per un autònom, no hi ha una barrera clara entre la feina i la vida personal, segurament és demanar-te un temps que no disposes. Ara bé, si el que vols és tenir les millors assegurances a Andorra al preu més òptim, no té sentit segurament fixar-se en diferents companyies asseguradores ni tampoc cercar les assegurances més econòmiques d’Andorra.

Estem per a servir-te sense cap compromís i trobem la solució més adient per a cada cas, així que et convidem que ens preguntis tant com sigui necessari, per això estem.
Necessites ràpidament un pressupost? Vols parlar amb un agent per buscar l’assegurança més adient per un autònom a Andorra ?

Vols estar sempre al dia?

Si vols que t’enviem els propers articles del nostre blog, així com notícies o promocions, tens dues opcions:

Subscriu-te a la nostra news (enllaç al peu de la pàgina d’inici), o Contacta amb nosaltres fent click al següent botó.