Avantatges del teletreball

Si algú ens hagués dit que a principis de 2020 acabaríem treballant des de casa segurament no l’haguéssim cregut. Però amb tots els esdeveniments que portem succeint durant els últims mesos, molts de nosaltres ens trobem en aquesta nova situació que, qui sap, potser acaba essent permanent. Però no tot són males notícies durant aquest any, ja que el teletreball aporta una sèrie de beneficis al nostre dia a dia dels que no gaudiem abans, tant pels treballadors com per a les empreses.

  1. Equilibri entre la vida laboral i familiar: Els empleats que teletreballen poden organitzar-se millor el temps, alhora que poden no tenir tantes distraccions com en una oficina. És a dir, poden assolir més en menys temps. Això permet tenir més temps durant el dia per a dur a terme tasques personals, cosa que en molts casos no els era possible treballant en una oficina. Aquest temps “extra” ajuda a equilibrar la vida laboral i familiar, fet que augmenta la felicitat i la productivitat dels empleats.
  2. Més flexibilitat horària: Els horaris flexibles son uns dels majors beneficis del teletreball. Els empleats tenen l’oportunitat de crear-se un calendari i una agenda propis, i adaptat al seu estil de productivitat. Si algú decideix dormir una estona més i començar a treballar més tard, ho poden fer. I si per algun motiu els hi agrada treballar de nit, poden acabar la feina mentre la resta està dormint. En comptes de saltar-se hores de feina o perdre hores en una oficina, els empleats poden fer la feina necessària quan els hi és més convenient.
  3. Reducció de costos (per a l’empresa): El teletreball implica que hi haurà menys empleats a l’oficina. Aquest fet pot fer possible reduir l’espai de treball, és a dir, tenir una oficina més petita. Encara que l’equip creixi, un no s’haurà de preocupar per l’espai disponible en una oficina. Donat que els lloguers van pujant any a any, aquests costos es veuran reduïts per a l’empresa, i es podran destinar a altres menesters de major importància.
  4. Reducció de despeses (per a l’empleat): Teletreballar no implica només beneficis per a l’empresa, sinó també per als seus empleats. L’estalvi en gasolina, transport públic, àpats, roba de feina, estacionament... Ajuda a l’empleat a poder estalviar d’una manera més efectiva. Menys despeses impliquen que el seu salari no es veurà tant reduït a finals de mes.
  5. Facilitat en centrar-se: Com hem mencionat anteriorment, al no haver-hi companys de feina que ens distreguin, l’empleat es pot concentrar més en les seves tasques. Sense aquestes distraccions, segurament també faran una millor feina ja que la seva atenció estarà centrada en el treball.
  6. Teletreballar pot ser el futur del treball: El teletreball es pot convertir en un estil de vida per a molts de nosaltres si sabem organitzar-nos i adaptar-nos a aquesta nova realitat. Pot fer que siguem més eficients, més productius i més feliços, i presenta beneficis que potser no havíem previst fins que ens hi hem trobat.

Newsletter

Subscriu-te a la nostra newsletter per informar-te de totes les novetats.