Beneficis de l´esport

Fer esport està de moda (i que duri...) Però, saps quins beneficis aporta l'esport al nostre organisme més enllà de la part física? Si fas esport de tant en tant i et pares a pensar, veuràs que les sensacions que experimentes en acabar (si la sessió no ha presentat cap problema) són molt positives.

A més és apte per a totes les edats, per tothom, des d'un esport de risc, individual, en grup o un acte tan quotidià com sortir a caminar. Entre altres coses, que més endavant veurem, fa millorar l'estat d'ànim, sobretot en aquelles persones que els hi ha diagnosticat una enfermetat.

Vols saber alguns dels seus beneficis?

  • Augmenta la teva capacitat intel·lectual: Diversos estudis realitzats en ratolins i humans, han demostrat que l'exercici cardiovascular pot crear noves neurones i pot enfortir la connexió entre elles. El resultat: realitzant activitat física, millorarà també el rendiment del nostre cervell.
  • Prevé el deteriorament cognitiu: La pràctica d'exercici físic, més una alimentació saludable, ajuda a prevenir l'aparició de malalties degeneratives com ara l'Alzheimer. La pràctica esportiva contribueix al fet que alliberem substàncies químiques en el nostre cervell que prevenen la degeneració de l'hipocamp.
     
  • Simplement, et sents millor: Ho dèiem fa un moment. En fer exercici físic, l'organisme allibera endorfines, les hormones del nostre cos responsables de crear la sensació de relaxació i felicitat. Per això que després de fer esport ens sentim, en general, més feliços i de més bon humor.
     
  • Guanyes en força de voluntat: La pràctica regular d'esport requereix força voluntat. No val la mandra o les excuses banals. Cal ser perseverant, i aquesta perseverança s'encomana positivament a altres àmbits de la teva vida diària.
     
  • Reforça la confiança en tu mateix: Gràcies a la pràctica esportiva, podrem augmentar la nostra autoestima i tenir una millor imatge de nosaltres mateixos. Si a poc a poc anem assolint les metes i objectius que ens proposem, aconseguirem veure'ns millor i sentir-nos més capaços d'afrontar els reptes del dia a dia.
     
  • Alleuja tensions: Les substàncies químiques que es generen durant la pràctica esportiva també ens ajudaran a alleujar tensions i a reduir l'estrès, i en conseqüència, les malalties derivades d'aquestes (com ara la depressió).

I si ets dels que encara posen excuses:

  • No tinc mai temps per fer res: Tria la Natació, només fent alguns minuts, és un exercici complet.
  • No tinc diners per apuntar-me al gimnàs: Pots fer esports a l'aire lliure, no cal tancar-se en un gimnàs, sortir a córrer o a caminar, fer vies ferrades, vies de muntanya...etc. N'hi ha moltes per a fer-ne.
  • Estic molt cansat/da per fer res després de treballar: Tot al començament costa o fa mandra, però un cop s'adquireixi l'hàbit el mateix cos t'ho demanarà, i aquesta sensació d'esgotament anirà reduint-se.

Si encara no ho veus clar, fes la prova: calça't les bambes i surt a córrer o a caminar a intensitat alta. Un cop acabis, segur que mentre et dutxes tindràs un somriure d'orella a orella!

#assapassegurances

 

Newsletter

Subscriu-te a la nostra newsletter per informar-te de totes les novetats.