Com escollir el casc de moto ideal?

El casc és obligatori a tots els conductors de moto.

Tots els motoristes ho saben perfectament, el que no existeix és cap norma legal sobre les característiques que deu tenir. Llavors, que haig de tenir en compte per comprar el casc de la moto?

A continuació et detallem les diferències de cascs que pots trobar al mercat, i així saber quin és el que s'adapta millor a les teves necessitats, ja que el casc triat ha de tenir una consonància amb el teu estil, el tipus de moto que portes i els km diaris que fas.
Cascs integrals, cascs jet, cascs off-road, cascs modulars, abatibles...hi ha molts!
 

Casc integral: Són els més recomanables perquè ofereixen un alt nivell de protecció. Protegeixen tota la cara i la barbeta, ja que no es poden desmuntar, estan fets d'una sola peça.

Casc jet: Aquest, també conegut com a "Calimero" és el que més s'utilitza per als que volen viatjar a l'estiu amb moto, ja que és el més fresquet gràcies al fet que el seu format és obert. Per contra, no és molt segur, ja que no cobreixen la totalitat del cap.

Casc Abatible: Són els més comuns, ja que són una barreja entre el jet i l'integral, tens el cap protegit i pots obrir la part frontal, l'únic inconvenient és que solen pesar.

Casc Off-Road: Són els típics que s'utilitzen per a fer MotoCross. Són també segurs però no tenen visera.

Casc Dual: Aquest és una barreja dels de Trial i els integrals. No són per realitzar cap esport, sinó més aviat s'ha posat de moda darrerament per lluir una estètica esportiva a la ciutat.
 

Una vegada ja coneixes els diferents tipus, una altra cosa a tenir en compte, abans de triar bé la talla, són les homologacions.
Els diferents tipus són:
. Homologació "J" o "Jet"
. Homologació "p" o integrals
. Homologació "N/P"
. Homologació "P/J"

Una de les coses que també has de tenir en compte una vegada tinguis el casc, és on portar-lo o guardar-lo quan no estiguis a la moto. Aquests són els típics casos que no hauries de fer:
. Portar el casc a la mà
. Agafar-ho per la mentonera
. Penjar-lo del puny de la moto o els retrovisors
. Deixar-lo a sobre de la taula boca avall.

Recorda que el casc és un mètode de protecció, de seguretat, que en el cas de qualsevol perill en carretera que esdevingui un accident de tràfic et podrà salvar la vida, per tant és molt valuós.

En qualsevol cas, sempre cerca consells en webs fiables de motociclisme a on segurament podràs recaptar tota la informació màxima pel que fa a l'equipament necessari i adequat per passejar en moto.

Si ets dels que els apassiona el món de les dues rodes, periòdicament van sortint nous models de motos, la innovació dels últims anys en aquest camp fa que cada vegada més hi hagi models més qualitatius, atractius i segurs.
I parlant d'estar segurs, protegeix el que t'importa, el que és indiscutible és assegurar-te a tu i la moto, tant si l'agafes només el cap de setmana o a la teva vida és el teu mitjà de transport prioritari. A Assap assegurances trobaràs la teva pòlissa de moto que millor s'adapti a les teves necessitats, informa't sense compromís.

A gaudir de la carretera, bon viatge!

Newsletter

Subscriu-te a la nostra newsletter per informar-te de totes les novetats.