Com protegir-te d´un ciberatac?

La tecnologia ha canviat molt la nostra manera de fer les coses. Passem més temps davant l'ordinador i també hi dediquem més temps a fer més gestions en línia. Avui en dia, ja no necessitem desplaçar-nos tant per poder realitzar alguna tasca administrativa. Podem accedir al nostre banc en línia, podem realitzar peticions des dels portals de l'administració pública, sense oblidar-nos que totes les nostres compres es poden efectuar sense haver de sortir de casa. Tots aquests canvis demanen molta més adaptació i sobretot, més atenció a l'hora de fer gestions online, ja que la nostra informació empresarial i personal està cada cop més exposada. 

Si bé és cert, no hi ha cap formula 100% fiable que ens permeti protegir el nostre dispositiu d'algun atac. Les xarxes socials tampoc ajuden a protegir la nostra privacitat. Cada cop compartim més informació sobre nosaltres. On som, quan estem de vacances, on viatgem, què mengem, llocs més freqüentats... Hi ha un gran nombre d'informació persona que es pot obtenir a través d'aquest canal. Però és cert que hi ha diverses tècniques i fórmules que poden ajudar-nos a protegir els nostres dispositius i la nostra privacitat.

Aquest són alguns dels nostres consells per protegir-te d'un ciberatac! 

  • Quan naveguis per internet, evita fer click a qualsevol anunci! Segons en quines pàgines entris, et podràs trobar amb anuncis sospitosos. Evita navegar en aquestes pàgines i fer clic a qualsevol enllaç que no consideris del tot segur. 
  • Mantingues actualitzats els antivirus en tots els dispositius on estiguis utilitzant internet! És per la teva seguretat! T'advertirà cada vegada que algun arxiu pugui contenir contingut perillós. 
  • Contrasenyes... que siguin complexes! Evita l'ús de mot claus molt fàcils i simples. Utilitza sempre una diferent per cada dispositiu i per cada canal on vulguis accedir. Recorda que utilitzant sempre la mateixa, estaràs posant en perill tots els teus canals. 
  • Evita donar dades personals. Sobretot, evita fer-ho per xarxes socials o pàgines web que desconeguis. 
  • Descarregar contingut piratejat, pot ser un error. Molts arxius descarregats sense llicència, poden venir acompanyats de programes maliciosos. Per aquest motiu, t'aconsellem sempre gaudir de contingut legal i segur! 

 

Aquests només són alguns dels molts consells que podries seguir per evitar que els teus dispositius pateixin un atac. 

Newsletter

Subscriu-te a la nostra newsletter per informar-te de totes les novetats.