La importància dels neumàtics a la tardor

És una part fonamental del nostre vehicle. Els neumàtics garanteixen la nostra seguretat al nostre vehicle i ens aporten la màxima comoditat. Amb neumàtics de bona qualitat, tot són avantatges però què passa si no és així? En escollir els de baixa qualitat, el rendiment del nostre vehicle es redueix considerablement així com el risc de derrapar. Però no només hem de tenir en compte la qualitat sinó el seu manteniment. La pressió dels neumàtics s'ha de tenir en compte per evitar l'augment del consum de combustible i sobretot per seguretat.

Com ja t'explicàvem en l'anterior post, és l'època de l'any on les temperatures baixen, cauen les fulles i les pluges augmenten. Per aquest motiu, és molt important tenir en compte la nostra seguretat, sobretot la del nostre vehicle en cas de passar molt temps a la carretera. La tardor, pot ser un bon moment per fer-ho.

I no oblidis que a Andorra, a partir de l'1 de novembre i fins al 15 de maig l'ús de neumàtics d'hivern o portar cadenes, és obligatori. En cas contrari, t'arrisques a ser penalitzat amb una sanció. 

Perquè és un bon moment per canviar-los? 

Principalment pel motiu que estem compartint amb tu: les pluges i el canvi de temperatures inciten a realitzar aquest canvi. A més, durant els mesos d'estiu es col·loca molta brutícia a la carretera (greix dels vehicles o pols) i el que pot passar si les teves rodes estan molt gastades és que no siguin tan adherents com haurien de ser-ho. Sabies que la frenada es pot complicar, fins a un 40%, a causa d'aquesta situació?

En cas de pluges, és encara més important l'ús d'uns bons neumàtics. En la següent imatge, podràs descobrir un test efectuat amb diferents estats de neumàtics i les conseqüències de les frenades.

 

Què és el que pots fer per evitar malgastar els teus neumàtics? 

Aprofitem per compartir-te alguns consells que poden ser de la teva ajuda. 

  • Comprova la pressió dels teus pneumàtics. A la porta del conductor, podràs trobar la pressió recomanada pel teu vehicle. El nostre consell és que almenys, un cop al mes, ho controlis. En cap cas posis més pressió a les rodes: pot ser un factor d'estalvi de benzina però un gran error per la teva seguretat, ja que el neumàtic no tindrà una bona adherència a la carretera i per tant, es multiplica el desgast i la falta de seguretat.
  • Si algun dia el teu neumàtic rep un cop, et recomanem que ho revisis bé i en cas de notar qualsevol problema, visitis al teu mecànic de confiança.
  • Comprova la profunditat de la banda de rodament. El mínim legal és d'1,6 mm per als neumàtics normals, però SEMPRE es recomana canviar-los quan la profunditat del dibuix és inferior als 3 mm (ó 4 mm per als neumàtics d’hivern).
     

Recorda! És molt important que realitzis controls sobre l'estat dels teus neumàtics.

 

Newsletter

Subscriu-te a la nostra newsletter per informar-te de totes les novetats.