Malalties a evitar durant l´estiu

No t'ha passat mai que estàs tot l'any genial, i a les vacances et poses malalt?


T'expliquem les malalties que pots evitar durant l'estiu i sobretot durant les vacances;

 

 

  • Deshidratació i cremades solars

Amb les altes temperatures, com les que hem patit els darrers dies, el nostre cos perd molt ràpid líquid i si no s'ingereixen més dels que es perden succeeix la deshidratació.
Els símptomes són: Tindre molta set, boca seca, pell seca, sensació de cansament, mareig i suar menys del que és habitual.
Per tal d'evitar-ho, s'ha de beure molta aigua durant la jornada, evitar les begudes que continguin sucre i cafeïna i la pràctica d'esport en les hores de més calor.
Pel que fa a les cremades, sobretot sempre aplicar crema solar d'alta protecció i anar renovant les aplicacions cada hora o mitja hora.
Pel que fa als nens petits, preveure de posar-los samarretes amb protecció solar i gorres.

 

  • Infeccions urinàries i digestives

Aquestes són les més comunes.
Pel que fa a les digestives, és l'època de l'any més propensa a què els aliments tinguin major risc d'estar en mal estat i per tant la seva consumició podria provocar contraure la bacteria 'E. Coli"
El menjar s'hauria de conservar en llocs frescos i evitar guardar els aliments amb salses i caldos. A banda rentar molt bé fruita i verdura, abans de la seva consumició.
Les infeccions urinàries es produeixen per la humitat en els nostres banyadors a conseqüència de banyar-nos al mar o a la piscina.
Recomana dutxar-se després de cada contacte amb l'aigua del mar o la piscina i canviar-se el banyador mulat per un de sec.

 

  • Malalties emergents

Serien totes les derivades arran d'una picada de mosquit. Com el dengue, el zica o el chukunguña.
Amb l'arribada de les vacances només pensem a gaudir dels llocs amb platges, piscines, rius i inclús muntanyes. Es tracten de llocs idonis per a sobreviure a la calor, però que malauradament compten amb uns companys de viatge com poden ser el mosquit tigre o la mosca negra, que ens poden arruïnar els dies de descans.
Principalment a través del mosquit tigre, podem contraure aquestes malalties, serà imprescindible portar sempre a sobre repel·lent antimosquits, però també tenir en compte les següents recomanacions:

. Allunyar-se de l'aigua estancada.
. Posar-se roba que cobreixi la major part del nostre cos, com la màniga llarga i pantalons llargs.
. Comprar els repel·lents que continguin Deet, IR3535 e Icaridina.
. En cas de picadura, evitar rascar-se la zona..

Newsletter

Subscriu-te a la nostra newsletter per informar-te de totes les novetats.