Maneres de mantenir-se en forma per a gent ocupada

Et trobes amb dificultats per a trobar temps per exercitar-te o per preparar àpats saludables durant la setmana? Siguis un empleat a temps complert, un estudiant o una mare amb fills al teu càrrec, entendràs que hi ha moltes coses a fer i que dedicar una mica de temps a la teva salut és cada cop més difícil. Els propòsits d’any nou ens poden arribar a motivar durant unes setmanes, però sense una planificació i un pla d’acció les obligacions ens obligaran a deixar-ho córrer. Avui ens agradaria donar-vos uns quants consells per a mantenir-se en forma encara que les nostres obligacions semblin que no ens ho permeten.
  • Planifica: de tots els consells, creiem que aquest és el primordial. Si tens molta feina, has d’estudiar, cuidar als nens, o entregar un projecte, planificar la setmana pot ser el fet diferencial entre triomfar i fracassar en la idea de posar-se en forma.
  • Marcar-se objectius reals: quan planifiquem la setmana, hem de ser realistes i honestos amb nosaltres mateixos. Si sabem que arribarem tard a casa i que encara ens hem d’ocupar de diverses tasques, segurament no podrem fer exercici. Recomanem identificar els dies on estem quasi segurs de que tindrem temps i dedicar-nos mitja hora a nosaltres.
  • Cuina en quantitats grans: si estàs estudiant o treballant tot el dia, no tindràs temps per a cuinar quan arribis a casa. La majoria d’àpats aguanten 2-3 després de preparar-los, fet que farà que només haguem de cuinar 2-3 cops per setmana, i tindrem més temps lliure per a la nostra agenda personal.
  • Intensitat vs. Durada: a l’hora de posar-nos en forma, no és primordial el nombre d’hores que ho fem durant la setmana, sinó la intensitat amb la que ho fem. Podem córrer durant una estona i no començar a suar, o fer un gran esforç durant 15 minuts i acabar esgotats. Aquesta última tècnica ens ajudarà a cremar més calories!
  • Ser actiu en general: acostuma’t a pujar i baixar escales. No vagis a fer compres simples (pa, snacks...) amb cotxe, sinó caminant. Intenta trobar maneres de ser actiu durant el dia. Pot semblar no ser massa, però totes aquestes petites accions van sumant i mantindran el nostre metabolisme actiu.
  • Aprofita els caps de setmana: és el millor moment per a centrar-se en la nutrició i l’exercici. No us espanteu! Encara tindreu temps per a relaxar-vos i veure als vostres familiars i amics..
  • Beure aigua: quan estem fora de casa tot el dia, és habitual oblidar-se de beure suficient aigua. Porta sempre una ampolla d’aigua amb tu, i beu cada cop que et sembli que tens gana.
  • Dorm!: és molt important i afecta molt les hores de son que tenim en el metabolisme i el sistema hormonal del nostre cos. Ve a dormir a una hora prudent i relaxa’t abans d’anar a dormir.
  • No et capfiquis: ens trobarem que hi haurà setmanes que ens serà molt fàcil seguir el nostre pla inicial, mentre que durant algunes altres setmanes ens serà impossible fer-ho. A vegades hi ha coses que no podem controlar. No ens hem de preocupar, mentre no es converteixi en un hàbit. El més important és la determinació de no deixar el que ja hem començat.

ASSAP, les millors assegurances per la teva salut: ASSEGURANÇA SALUT

Newsletter

Subscriu-te a la nostra newsletter per informar-te de totes les novetats.