Necessito una assegurança de Ciber risc?

General
Productes
Reculls de Premsa

L'era digital és un fet. Ara mateix estàs llegint aquestes paraules en una pàgina web, ja sigui des de el teu ordinador, tauleta o Smartphone, i encara que no sigui un món físic això no vol dir que no estiguis exposat a perills.

Els ciberatacs cada vegada són més freqüents i no seria la primera vegada que veiem com a grans corporacions s'han vist afectades a nivell mundial perquè han accedit als seus sistemes. Les conseqüències d’aquest ciberatac no solament afecten a una empresa, sinó que desencadenen una sèrie de responsabilitats cap a tots els seus clients. Davant aquests atacs, la ciberseguretat ha esdevingut en una de les principals demandes de les empreses.

Els ciberdelinqüents no descansen. Fins i tot durant la pandèmia del Coronavirus, molts hospitals es van veure atacats amb el propòsit de robar les dades personals dels seus pacients. La protecció de dades ha cobrat especial importància amb el nou Reglament General de Protecció de Dades (RGPD) i això fa que obtenir aquesta informació per part dels delinqüents sigui un motiu pel qual extorsionar a les empreses sota l'amenaça de fer públics totes les dades.

Malauradament la llista de tipus de ciberatacs cada vegada és més extensa, augmentant les probabilitats de que la teva empresa en pateixi. Si fa uns anys eren unes poques empreses les que pensaven en contractar una assegurança per a atacs informàtics, avui en dia aquesta tendència està canviant.
 

Però que és un ciberatac?

Un ciberatac és la vulneració dels sistemes informàtics, d'una empresa o xarxa que depengui de tecnologia, on s'utilitzen codis maliciosos que alteren els sistemes informàtics i que poden comprometre la informació important de la teva empresa, i en el pitjor dels casos fins i tot robar la identitat dels usuaris amb la finalitat de realitzar delictes cibernètics.
 

Tipus de ciberatacs més comuns

Malware:  
El malware és un programari maliciós que s'instal·la en el sistema provocant:

 • alteració de l'equip.
 • bloqueig d'accessos a la xarxa (ransomware).
 • l'apropiació d'informació personal (spyware).

La finalitat de tots ells és poder obtenir informació compromesa, vulnerar les connexions de l'equip o crear-ne còpies de seguretat i publicar-les en internet. 

Phishing:
La suplantació d'identitat és la manera de usurpar dades sensibles, normalment mitjançant els correus electrònics. Molt sovint al ser considerades fonts de confiança, els hackers utilitzen aquest mitjà per a capturar dades com números de targetes de crèdit o contrasenyes.

Atacs d'intermediari: 
Els atacs d'intermediari (MitM) o atacs d'escolta secreta acostumen produir-se a través d'una xarxa de Wifi pública o no protegides. Els hackers poden accedir fàcilment a l’ordinador sense que t'adonis i furtar la informació que estiguis passant a través d'internet.
A més, una vegada controlat el dispositiu, poden instal·lar un malware per a robar la informació protegida.

Atac de denegació de servei:  
En els atacs de denegació de servei distribuït (DDoS) es vulneren diversos dispositius per a vessar atacs al sistema amb la finalitat que no puguin acabar els processos i sol·licituds, acaparant l'amplada de banda i saturen la xarxa produint greus danys en el sistema.

Injecció de SQL:  
Els atacs d'injecció de SQL es produeixen a través de les aplicacions web. S'insereixen línies de codi maliciosos amb la finalitat d'obtenir informació privada dels servidors de les empreses.

Saps a quins riscos t'exposes sense una assegurança de ciber risc?

L'arribada del Reglament General de Protecció de Dades a nivell europeu ha endurit les sancions per a les empreses que no fan un bon ús i tractament de les dades sensibles. Per exemple, si un ciberdelinqüent roba les dades dels teus clients o empleats, la empresa pot arribar a pagar com a sanció fins a un 4% de la seva facturació.

Has pensat com faries per front a aquesta multa o com donaràs servei als teus clients sobretot quan t'han sostret tots els diners dels comptes de l’empresa?

Recomanacions d'experts en ciber seguretat

Com hem comentat anteriorment, cada vegada estem més exposats a ciberatacs, per això hem de mantenir un mínim de seguretat en els dispositius que utilitzem en el nostre en dia a dia. Amb la finalitat de reduir aquests ciberatacs, els nostres experts us recomanen:

 • Vetllar perquè hi hagi una seguretat física, és a dir, que els servidors estiguin en un lloc segur i vigilat.
 • Contractar serveis de consultoria especialitzada que verifiquin el compliment del RGPD i de la LSSICE per part de l'empresa.
 • Tenir un sistema de còpies de seguretat, realitzades amb regularitat i comprovar que funcionin sense fallades.
 • Disposar d'antivirus actualitzats.
 • Canviar les contrasenyes periòdicament.
 • Tenir actualitzats els sistemes operatius i les aplicacions que s'utilitzen en l'empresa.
 • Configurar el tallafocs per a mantenir les xarxes segures.
 • Utilitzar només aplicacions fiables.
 • Establir un protocol anti-spam en els correus electrònics.
 • Formar als empleats en ciber-seguretat i protecció de dades.

Protegeix-te davant aquestes ciberestafes

Si no tens una pòlissa enfront d'atacs cibernètics, la teva empresa està en risc davant el més mínim atac. Per això la decisió més intel·ligent és contractar una assegurança de ciber risc que et cobreixi davant d’aquests tipus de sinistres.

A Assap assegurances ho tenim molt clar, i la millor manera de protegir el teu negoci és contractant la nostra assegurança de ciber risc que et garanteix la màxima seguretat i protecció les 24hrs els 365 dies de l'any.

A més, la nostra assegurança disposa gratuïtament d'un paquet de serveis addicionals per fer-te la vida i la teva feina més fàcil.

 • Assistència cibernètica 24 h.
 • Software de protecció.
 • Còpies de seguretat.
 • Anàlisis de vulnerabilitat web, xarxa interna i externa.
 • Recomanacions legals sobre protecció de dades.
 • Anàlisis de reputació a les xarxes socials.
 • Recomanacions de protecció cibernètica.

Perquè sabem que els delinqüents actuarán tard o d'hora, també sabem que cap empresa està exempta de sofrir aquests atacs, però tu podràs rescabalar-te dels danys i continuar amb la teva activitat d'allò més tranquil i segur.