Recomanacions pels àpats de Nadal

Ja falta molt poc per a les trobades familiars i d'amics en les que el menjar és el gran protagonista. És important gaudir d'aquestes celebracions i àpats i no privar-se, però sempre amb moderació i intentar compensar a la nit o l'endemà, no només amb el menjar sinó amb les begudes.

Els productes que normalment consumim més durant les festes de Nadal, són el marisc, els canapès, els dolços i les begudes alcohòliques i/o els refrescos. El més intel·ligent és controlar les quantitats, no menjar molt de pressa i compensar.
 

Et recomanem intentar seguir aquests tips:

  • No arribar amb molta gana als àpats: El més recomanable és començar el dia amb un bon esmorzar en el qual no hi hagi productes com la brioixeria industrial, i que els protagonistes siguin els cereals integrals i la fruita. A mig matí o a mitja tarda, abans del dinar o el sopar, ingerir fruits secs o alguna fruita.
  • Servir-se poca quantitat i intentar no repetir: Un truc infal·lible és escollir la mida del plat. Si escollim plats petits per a servir-nos, reduirem molt les quantitats excessives, a banda de menjar a poc a poc.
  • Marisc, millor al vapor: És inevitable als menús de Nadal, però si escollim els marisc de closca, aquest té menys colesterol que la resta. Si no podem escollir una altra opció que no siguin la llagosta i les gambes, al vapor sempre reduirem les calories.
  • Alcohol amb moderació: Un gran error és barrejar diferents tipus de begudes alcohòliques, com començar amb un aperitiu, després durant l'àpat vi, i amb les postres el cava. L'ideal és beure sempre el mateix, i no excedir-nos en el consum. Aquestes begudes ens aporten calories buides i cap nutrient de valor.
  • Postres: Els torrons, les neules, els polvorons i els pastissos per finalitzar aquests àpats ja de per si copiosos, són el plat més temptador i que no només durant les festes consumin, sinó que a moltes cases, un cop han finalitzat les festes, en segueixen consumint durant uns quants dies més. Actualment al mercat podem trobar opcions més saludables lliures de sucres, però l'ideal seria apostar per postres casolans a on haurem pogut controlar els ingredients i la quantitat de sucre i/o la fruita, com per exemple la famosa poma al forn amb canyella.
  • Infusions: Evitar el cafè amb les postres i consumir més infusions, com el té verd, la camamilla, la menta o l'anís verd. Una bona manera de reduir el consum a les postres és fer la infusió abans, ens calmarà la sensació de consumir els dolços.
  • No substituir àpats: No és gens saludable no esmorzar o sopar perquè tinguem un dinar copiós. La millor opció és compensar amb productes com verdures, caldos i carn i/o peix a la planxa o a la papillota.
  • Controlar a la sobretaula: Els àpats durant aquestes festes de vegades s'allarguen massa i la sobretaula pot ser molt perillosa, ja que anirem picant i bevent. El millor és aprofitar i sortir a fer un passeig en família.

 

Estiguis on estiguis i celebris el Nadal com el celebris, Assap et desitja bones festes i bon any nou 2020!

Salut i Felicitat per a tothom!!!

Newsletter

Subscriu-te a la nostra newsletter per informar-te de totes les novetats.