Tornada al cole! Tot el que has de tenir en compte.

Aquest està sent un any totalment atípic, i sense dubtes, està generant molts neguits quan es tracta de tornar una mica a la normalitat. Estem segurs que tots volem tornar a la nostra normalitat i segur que els més encara més. 

Les autoritats del país van comunicar fa uns dies que aquest any, el curs escolar iniciarà el proper 9 de setembre per als alumnes de maternal i primera ensenyança. I en un segon torn, el proper 14 de setembre, iniciaran el curs els alumnes de segona ensenyança, batxillerat, formació professional i de la Universitat. Són moltes les preguntes que ens estem fent sobre com es desenvoluparà el retorn a les aules i sobretot, el protocol de seguretat. De moment, avui et compartim tot el que has de tenir en compte perquè els més petits puguin tornar a l'escola amb la major seguretat possible. 

Per fer-ho tot més segur, el ministeri de Salut i Educació han treballat conjuntament en un protocol de seguretat per garantir una tornada el més normal possible. Com serà aquesta tornada?

  • De moment, la tornada serà completament presencial 
  • Sense limitació d'aforament, però l'actuació serà com si fos una unitat de convivència. El bus escolar també serà considerat grup de convivència. 
  • Seran els professors els que es desplacin d'aules i no els alumnes. 
  • En espais públics com el pati o la cantina, es seguiran uns circuits d'accés i moviment. 
  • El ministeri proposa també crear una fitxa de seguiment dels contactes, per reduir els contagis, és a dir, saber amb qui es desplacen i saber si realitzen activitats extraescolars. 

Així i tot, s'han pres mesures de seguretat per poder garantir una tornada més segura. Si ets pare, hauràs rebut una carta de Govern on t'expliquen com serà aquest protocol d'actuació abans de la tornada al cole. Es tracta de la realització d'un cribratge voluntari per a tots els alumnes i personal docent així com de suport als centres educatius. Però, tens clar què significa cada aspecte d'aquestes proves?  

  • Test ràpid nCOV IgM/IgG: aquest test ràpid s’efectua mitjançant una extraccioó de sang capil·lar. El test detecta els anticossos que són la resposta immunològica a la infecció. Aquesta prova és molt senzilla de realitzar a través d'una petita punxada a la pell. Perquè ho tinguis present, els capil·lars, són petits vasos sanguinis que es troben molt a prop de la superfície de la pell. Una petita punxada al dit seria suficient. 

  • Prova de detecció d’antigen mitjançant TMA: aquesta prova s’efectua mitjançant l’obtenció d’una mostra faríngia i permet detectar les persones amb infecció per SARS-CoV-2.

En cas de detectar algun positiu, el ministeri de Salut ha preparat un protocol que consistiria en l'aïllament de tota la classe durant un temps de 7 dies i la realització obligatòria d'una prova TMA per descartar la infecció de SARS-CoV-2. En cas de sortir negativa, els alumnes podran tornar a la seva normalitat. 

Aprofitem per donar-te alguns consells que podrien ser molt útils per aquesta tornada al cole. A la seva motxilla, fes que portin sempre amb ells una mascareta de reposició, un gel hidroalcohòlic i fins i tot un petit sabó perquè puguin rentar-se les mans i mocadors. Per quan tornin de l'escola, et recomanem seguir un petit protocol per evitar que res pugui afectar a la vostra llar..

  • Fes que es treguin les sabates abans d'entrar a casa i les guardin en un lloc amb ventilació. El mateix amb la roba, et recomanem rentar-la a temperatura superior a 40º o deixar-la ventilar. 
  • Evita que toquin res fins que no es rentin les mans. Et recomanem fins i tot que es dutxin abans de res.
  • Desinfecta tots els objectes que hagin pogut tocar o estat en contacte amb altres persones o espais: mòbils, ulleres, anells, collars i altres objectes. 

Tots aquests són alguns dels consells que pots tenir en compte per evitar, al màxim possible qualsevol infecció. 

Entre tots, farem possible una tornada més fàcil i segura a la normalitat! 

 

Newsletter

Subscriu-te a la nostra newsletter per informar-te de totes les novetats.