Trampes de les assegurades econòmiques. Perquè tenen un preu tan baix? Et cobreixen tot el que realment necessites?

 

En certs productes, sempre busquem i comparem per aconseguir el preu més baix, pràctica molt comuna quan parlem d'assegurances.

La gent sempre és guia únicament pel preu, en la prioritat de buscar només preus competitius no es fixen en triar l'assegurança més adient, no es pregunten el perquè dels preus tan baixos? Que deixen d'incloure per oferir un preu tan baix?

Abans de contractar una assegurança, hauríem de preguntar-nos, que inclou aquesta assegurança? És la manera de poder comparar les garanties i franquícies per poder obtenir la millor assegurança del mercat o la que millor s'adapti a les nostres necessitats. Saber quines limitacions tenen i les seves exclusions, que normalment quan parlem d'un preu molt baix solen ser assegurances amb moltes exclusions, per exemple limitació de taller, no inclusió de les llunes....etc.

També uns dels consells que volem donar-te és que llegeixis el condicionat. Sabem que llegir les condicions d'una assegurança segons com és una lectura feixuga, però tots hauríem de fer l'exercici per tenir present quin tipus de pòlissa anem a contractar.

Per exemple, en el cas del vehicle, com escollir una bona assegurança de cotxe?

Primer de tot, hem de tenir clar el tipus de vehicle que tenim, la nostra edat i la data d'expedició de carnet. El preu no serà mai el mateix per a un determinat model de vehicle com per a un conductor novençà com un que ja té anys d'experiència. També hem de tenir clars els nostres hàbits, si utilitzem sovint i en desplaçaments llargs el nostre cotxe necessitarem una cobertura d'assistència en carretera ampliada i si no disposem de pàrquing propi i l'hem d'aparcar al carrer, necessitarem una cobertura de robatori i incendi.

A continuació enumerem quins factors tenir presents:

1. Hàbits com a conductor
2. Tipus de vehicle i de conducció
3. Modalitat d'assegurança que encaixi amb les nostres necessitats
4. Informar-te de les franquícies, contra més alta sigui la franquícia més econòmica serà la prima.
5. Exclusions de la pòlissa, algunes casuístiques d'accidents no estan inclosos, informa't.
6. Extres del vehicle. Pensa bé si els extres que vols posar al teu vehicle valen la pena, ja que augmenten el valor del cotxe i per tant també la prima.
7. Tenir present la nostra sinistralitat. Totes les companyies penalitzen o premien en funció del resultat.
8. Informa't si disposen d'alguna oferta o promoció.

Per tant, resumint, la informació és poder, sempre estigues al corrent de què contractes i decideix-te per les prestacions i no tant pel preu.

Newsletter

Subscriu-te a la nostra newsletter per informar-te de totes les novetats.