Viatjar amb Camper o Autocaravana

La comoditat de viatjar amb total independència cada vegada està creant més adeptes. Cada estiu se sumen més famílies en fer turisme sobre dues rodes, ja que portar la "casa" a sobre té molts avantatges.

Anar de vacances a un càmping o acampar en alguna zona permesa, sempre és una opció triada pels que volen fugir de les típiques vacances d'hotel i volen gestionar-se els seus horaris, a més amb nens sempre és una opció molt divertida.

Però no consisteix només a posar les nostres pertinences dintre de la caravana i marxar, cal tenir en compte les següents recomanacions per tal que el viatge sigui tot un èxit:

Pels que mai heu anat d'acampada o heu llogat una autocaravana, us detallem tot un seguit de recomanacions:

Preparar el viatge: Primer de tot estudiar bé la zona en la qual volem anar. Si l'opció serà acampar, haurem d'assegurar-nos que allà a on volem anar hi ha zones permeses per a l'acampada i si anem de càmping en quins deixen l'accés de les autocaravanes. A internet es poden trobar algunes apps que disposen del màxim de tips amb recomanacions, consells i sobretot informació provinent directament dels mateixos viatgers. Si en comptes d'una autocaravana, triarem fer el viatge en una furgoneta tipus wolkswagen, alguna camperitzada, o una camper westfalia, també serà important trobar-ne tips adients per aquest tipus de vehicles.

Evitar avaries: Si et demanes si n'hi ha l'opció d'autocaravana de substitució en cas d'avaria, la resposta és no. Per aquest motiu, depenen del grau de pana, pot representar el final de les vacances. Assegura't de revisar-la abans de sortir, sobretot si es tracta d'una autocaravana de segona mà o de lloguer. Normalment les empreses que lloguen autocaravanes les tenen al dia, però no està de més assegurar-se. També verificar que el vehicle tant sigui una autocaravana, furgoneta i/o camper que compti d'una assegurança i si la té a tot risc millor.

Aparcament: Quasi gairebé ja pots trobar a totes les ciutats pàrquings adaptats i càmpings amb tarifes molt ajustades per autocaravanes. Una de les coses que cal tenir en compte és la seguretat en els estacionaments que triem. És adient, si encara no hem arribat al nostre destí, estacionar en àrees de servei que tinguin benzinera amb cafeteria 24hrs, i així evitar possibles robatoris.

Material indispensable: Després fer una llista de tot el material que podem necessitar, si anem en autocaravana, la llista serà més curta que si anem d'acampada, ja que les autocaravanes normalment ja disposen del material mínim per cuinar i neteja personal.

Per autocaravana:
1. Una mànega per poder omplir el dipòsit d'aigua.
2. Cable de connexió elèctrica per poder fer connexió des de WC.
3. Tascó d'anivellar per a poder anivellar correctament l'autocaravana.
4. Vaixella de melanina, ja que pesa poc, no es trenca i no fa soroll, això últim important quan viatgem per carretera amb sots.

Preveure elements de socors i de protecció, com poden ser una petita farmaciola, protector solar, walkie talkies, ja que potser anem a una zona que no disposa de cobertura o d'endolls per carregar el mòbil, espelmes.

Entreteniment: Si es tracta d'una escapada amb família i els nens són petits, haurem de pensar a portar jocs de taula, tauletes i/o DVDS o USB amb pel·lícules, si agafem retencions, serà la millor manera d'amenitzar l'espera.

Queviures: El millor és sortir d'origen amb l'imprescindible, ja que evitarem portar excessiu pes, i comprar tota la resta durant el viatge o un cop arribem al destí. Avui en dia a tot arreu sempre trobarem algun comerç per a comprar provisions.

Si tens ganes de provar-ho, a Andorra hi ha dues empreses de lloguer d'autocaravanes i de campers. Un és Ifrent i l'altre We-camper.

Tothom que ho prova repeteix pel que atenció que enganxa! Aprofita a les vacances, un pont o una escapada de cap de setmana i gaudeix de la màxima llibertat. Si per contra ets dels que ja són habituals explica'ns els teus trucs i/o recomanacions! Volem saber de les vostres anècdotes!
 

Bon viatge!

Newsletter

Subscriu-te a la nostra newsletter per informar-te de totes les novetats.