¿Viatjar amb el teu gos aquest estiu fora d'Andorra?

Una de les preocupacions que tenen els que tenen gossos, en quant arriba l'estiu i l'època de vacances, és trobar un destí amb hotels que acceptin animals, que siguin establiments "pet-friendly".

Actualment a Internet, es poden trobar webs amb consells per viatjar amb el gos, tenen publicacions amb tota mena de recomanacions i destins per anar amb gossos.
Pots trobar informació d'excursions, rutes i/o activitats per gaudir amb la teva mascota.

Depenent de la duració del viatge i el destí escollit, és recomanable fer-se amb una guia del país i tenir tota la documentació al dia, com el carnet de vacunes.

També s'ha de tenir cura, depenent del destí, és la prevenció i el tractament de la "leishmaniosis". Aquesta malaltia la pot contagiar la picadura d'un mosquit. És recomanable saber un veterinari a prop de l'hotel a on estarem allotjats.

En el cas de lloguer d'un cotxe o vehicle, tenir la precaució de no deixar la nostra mascota a dins del mateix sense cap sistema de ventilació i/o a ple sol.
Els animals també necessiten veure aigua, sobretot amb la pujada de les temperatures, han d'estar constantment hidratats. Vigileu on aneu de vacances amb la vostra mascota, perquè si escolliu un destí amb temperatures altes i molta humitat, tenen més risc de deshidratació.

També és adient que demaneu a l'empresa del lloguer de cotxe, si disposen de dispositius de retenció canins, pot ser des d'un arnès o un transportin. I no us oblideu de què tinguin assegurances dels cotxes que llogueu.

En resum, abans de demanar-vos a on anar amb el meu gos?, demaneu-vos, que li cal al meu gos en vacances?

Us detallem una llista amb els imprescindibles:

. Abans de fer un viatge llarg, acostuma al teu gos a fer viatges, encara que siguin de cap de setmana, en els que hagi de normalitzar que es pot trobar amb llocs que no siguin familiars, habitacions d'hotels, cases de familiars....etc.

. Si el viatge és en cotxe i no està acostumat, unes setmanes abans acostuma'l als trajectes en cotxe, sobretot per evitar els marejos.

. Fer-ne una visita al veterinari abans de marxar, sobretot que tingui les vacunes al dia.

. Assegurar-te de portar tota la documentació que li cal: Passaport europeu, cartilla de vacunes, certificat del veterinari i la documentació del xip.

. Portar una farmaciola canina amb tots els imprescindibles que en cas d'urgència, ja que a l'estar en un país desconegut no suposi cap contratemps.

. Sobretot un bol petit i plegable, per poder posar-ne aigua o menjar, en el cas que on aneu no disposin.

Bones vacances amb els vostres estimats animals!

Newsletter

Subscriu-te a la nostra newsletter per informar-te de totes les novetats.