Viure de lloguer

Viure de lloguer en un apartament pot no semblar el que ens imaginàvem quan érem joves i amb el cap ple d’idees de grandesa i riquesa, però si analitzem els pros i els contres dels apartaments comencem a veure que potser és mes intel·ligent llogar un apartament que viure en una casa. Depenent de la persona o de la situació familiar, viure de lloguer pot encaixar molt més que qualsevol altre cosa.

  • Menys càrregues financeres: els llogaters no es troben amb tantes obligacions com els propietaris d’una casa. Comprar-se un immoble requereix fer front a unes despeses de manteniment (moltes vegades inesperades), impostos diversos, i altres responsabilitats que normalment s’inclouen dins del lloguer.
  • Seguretat: un dels avantatges de viure de lloguer és que molts edificis tenir algun tipus de seguretat instal·lada (càmeres, porter, porta amb codi...). També podem instal·lar seguretat o alarmes a casa, però això si que ho haurem de pagar nosaltres.
  • No preocupar-se de les instal·lacions: podrem estar tranquils i no haurem de comprovar que la caldera funciona correctament, ni canviar moltes coses de casa si no funcionen o es trenquen.
  • Reparacions gratuïtes: si les persianes s’avarien, o tenim problemes de tuberies, molts apartaments de lloguer (el propietari o la empresa que els gestiona) s’encarregaran de la seva reparació. És tant fàcil com fer una trucada i ens ho vindran a arreglar. I el que és millor, segurament no ens ho cobraran (a no ser que hagi sigut a causa de la nostra negligència).
  • Flexibilitat: posem el cas de que ens apareix una oportunitat laboral immillorable, però està lluny de casa (o pitjor, fora del país!). Vivint de lloguer pots fer les maletes i marxar amb relativa rapidesa, molta més que si s’hagués de vendre un immoble.
  • Manutenció de l’edifici: la majoria d’edificis de pisos també compten amb un servei inclòs dintre del lloguer de manutenció de l’edifici i de com es veu. Si hi ha plantes, enllumenat... sempre ho tindrem presentable i ben cuidat. Podràs gaudir dels caps de setmana sense tenir que regar les plantes!
  • No tenir que treure la neu: és veritat que això només s’aplica a certes èpoques de l’any i segons el veïnat on vivim, però si tenim la sort de viure en un d’ells, serà un mal de cap menys per a nosaltres.

Ser el propietari d’una casa pot semblar com un escenari idíl·lic, quasi com un somni, però hem de tenir en consideració els beneficis de viure de lloguer que em citat anteriorment. Així que, a l’hora de decidir si comprar o llogar, pensem-ho bé!

ASSAP, la millor assegurança per a casa teva: ASSEGURANÇA LLAR

Newsletter

Subscriu-te a la nostra newsletter per informar-te de totes les novetats.