Assegurances a tenir en compte amb l´arribada de l´hivern

L’hivern ha començat oficialment, i així com cada estació implica diferents condicions i riscos, l’hivern pot destacar per a portar-ne algun més que les altres. Ser prudent i prevenir accidents pot sonar més difícil del que realment és. És per aquest motiu que us portem una sèrie de consells per a l’hivern que haurien d’ajudar-nos a estar segurs durant l’època més freda de l’any. Un dels principals riscos d’aquesta estació és la de patir danys deguts a la neu a casa nostra o en una de les nostres propietats. Tot i semblar estrany, els incendis i danys elèctrics també son problemes bastant comuns si no anem amb compte amb les decoracions de nadal. Tampoc ens hem d’oblidar d’inspeccionar els nostres sistemes de calefacció, ja que son una part fonamental a l’hora de preparar-nos per a l’hivern.


Anar amb compte amb els danys que pot causar la neu

Patir danys per neu és una de les coses més comuns que podem patir durant l’hivern. La neu s’acumula a les teulades, i el seu pes va incrementant dia a dia, fet que pot provocar danys al nostre sostre. És per això que hauríem de preocupar-nos de retirar la neu quan s’acumuli per evitar mals majors. En cas de no poder fer-ho nosaltres mateixos, hi ha professionals dedicats a aquesta activitat. Tot i representar un sobrecost, l’alternativa seria molt pitjor.


No sobrecarregar els endolls de casa

A tots ens agrada veure la nostra casa enllumenada i decorada a cada racó, les llums de tots colors per tota la casa fan un ambient molt jovial i nadalenc. Hem d’anar amb compte, però, i evitar sobrecàrregues de la nostra instal·lació elèctrica. Podem causar danys al cablejat intern de la nostra llar, i en algun cas inclús cremar-lo, fet que podría provocar un incendi dintre de casa.


Repassar el sistema de calefacció i dispositius associats

Depenent d’on visquem, les temperatures poden baixar tant que encendre la calefacció o la estufa seran les úniques solucions per a suportar el fred intens de l’hivern. És per aquest motiu que hem de comprovar el bon estat i funcionaments dels nostres calefactors, xemeneies, i qualsevol altre dispositiu que emprem per a mantenir-nos calents.


Mantenir les entrades a casa lliures de neu

Un dels consells més obvis, però també més importants per a l’hivern és la de mantenir tots els accessos a la casa lliures de neu i gel. No només per a nosaltres, però una entrada relliscosa podria portar-nos problemes si algú es lesionés per culpa nostra. Així que no oblidem agafar la pala cada cert temps, i treure la neu i el gel. Si volem també podem afegir-hi productes antilliscants o anticongelants per a no tenir que fer-ho tant sovint.

Conduir de forma segura quan baixin les temperatures

Per a la majoria de nosaltres, la rutina no canviarà, independentment del fred o de la calor. Així que seguirem agafant el cotxe per anar a la feina, a fer la compra o a buscar als nostres fills a l’escola. Hem de ser molt més prudents a l’hora de conduir amb condicions de fred. Recomanem retirar el gel i la neu del cotxe (sostre, parabrises, portes, capó, llums...), esperar uns minuts per a que el cotxe s’escalfi i assegurar-nos de que la carretera no està glaçada. També no oblideu respectar els límits de velocitat, i en la mesura del possible, conduir més lentament del que normalment faríem, alhora que augmentar la distància de seguretat amb altres vehicles que puguem trobar-nos.

Amb ASSAP, la teva llar estarà sempre segura: ASSEGURANÇA LLAR

Newsletter

Subscriu-te a la nostra newsletter per informar-te de totes les novetats.