Assistència en viatge en temps de pandèmia.

Arran de la pandèmia pel covid-19, hem constatat que la vida i els nostres plans poden canviar d’un moment per l’altre, i un dels danys col·laterals que hem patit son les incidències amb els viatges i/o sortides.

Ara mes que mai, és necessari comptar amb una assegurança d’assistència en viatge, per que no sabem si patirem alguna incidència durant el nostre viatge o no hi podrem finalment viatjar.

Des de Assap Assegurances, responem a aquestes i altres preguntes sobre quines coses s’han de tenir en compte a l’hora de viatjar?

  • Vagis on vagis, porta sempre amb tu la informació bàsica d’emergència. 

Amb els temps que corren i ara més que mai, és vital poder portar amb nosaltres tota la informació sobre el país on ens dirigim: números de telèfon d’emergències, ambaixades, etc... Semblarà una cosa molt lògica però és un dels aspectes més importants a l’hora de moure’ns. En cas de tenir qualsevol petit imprevist, pot ser de molta ajuda! 

  • Protegeix els teus articles de valor 

Com tot sabem, Andorra és un dels països més segurs del món i a vegades estem massa acostumats a no vigilar les nostres pertinences personals. Hi ha un baix risc de carteristes, un alt nivell de seguretat a les nits entre altres. A causa d’ aquesta situació, podria ser que la nostra guàrdia estigues poc alerta. Tot i viure a un país segur, recorda sempre vigilar els teus articles personals. La nostra recomanació? No portis mai amb tu objectes de gran valor. Aniràs més tranquil i segur. 

  • Comparteix amb els teus familiars el teu recorregut durant el viatge

Si tens pensat fer un viatge llarg, comunica’t sempre amb els teus! Compartir el teu itinerari és sempre una cosa positiva a tenir en compte. 

  • Inverteix una mica més per la teva seguretat

 Una assegurança de viatges pot ser de gran ajuda. 

Un dels nostres consells més importants, la contractació d’una assegurança de viatges on podràs tenir la cobertura que necessitis per la teva aventura. Sigui per viatjar al costat d’Andorra com una mica més lluny, aquesta és una de les opcions més necessàries. Se sol pensar que no fa falta i que disposem de cobertura amb tot el que tenim però, estàs segur? Tots hem sentit alguna anècdota d'algun familiar, amic o conegut que li ha passat alguna cosa viatjant, i sort de l'assistència mèdica contractada, que els hi ha quedat coberta gràcies a l'assegurança.

Un dels avantatges que té aquest producte, una assegurança per viatjar, és sobretot les despeses hospitalàries i les despeses de repatriació. Per a destinacions com poden ser els Estats Units, que no tenen sanitat pública, patir una malaltia i/o accident pot arribar a costar uns 95.000?€ aproximadament. Per aquest fet, aquesta assegurança amb una ampliació de les garanties, serà el més intel·ligent.

Hi ha diferents tipus d'assegurances de viatge: el bàsic, l'ampliat, el d'anul·lació i el d'esports d'aventura.

Bàsic & Ampliat: La diferència entre aquestes dues modalitats són únicament per l'import que garanteix cadascuna de les cobertures de despeses mèdiques, quirúrgiques, farmacèutiques i d'hospitalització per malaltia o accident. La resta de cobertures solen ser idèntiques, com per exemple les despeses odontològiques, el desplaçament d’un familiar per hospitalització, la pèrdua o danys a l’equipatge...etc.

Anul·lació i interrupció del viatge: Tens garantit el reemborsament de les despeses del viatge sempre que estigui justificada l'anul·lació. Com per exemple, per comiat laboral, convocatòria en taula electoral, operació o hospitalització...etc.

Esports d'aventura: Cada vegada més en aquest tipus d'assegurances estan incloses més activitats esportives d'aventura. Si anem a algun país en el qual practicarem esquí, escalada, ràfting.. Etc és recomanable contractar-lo.

També existeixen els viatges per feina, per estudis i per creuers. Aquestes modalitats també ofereixen cobertures adients a l'activitat.

A banda, sempre es poden personalitzar segons les necessitats personals de cadascú, com contractar cobertures com robatori, si per exemple a la maleta portem algun objecte de valor, aquesta cobertura haurà de ser imperativa. També la cobertura de Responsabilitat Civil serà indispensable per estar cobert en cas de danys materials o corporals a un tercer. Fins i tot la cobertura de mascotes, en el cas de viatjar amb ella, ens solucionarà moltes situacions complicades, com una assistència i/o hospitalització veterinària.

La nostra recomanació és la de calcular el preu de l'assegurança de viatge i fer balanç dels supòsits possibles sinistres i si ens compensaria la contractació d'aquesta. Val a dir que solen ser assegurances econòmiques i que valen molt la pena, sobretot perquè són vàlides només per les dates del viatge, són temporals.

I puntualitzar que si son viatges de menys de 3 mesos, pots contractar la cobertura de Covid.

 

Si vols saber més, contacta amb Assap Assegurances i t'assessorarem sobre la modalitat de pòlissa que més s'ajusta a les teves necessitats.

Newsletter

Subscriu-te a la nostra newsletter per informar-te de totes les novetats.