Que és la prova d´anticossos?

Aviat tots els residents, incloent-hi els fronterers, hauran de fer-se la prova d'anticossos. Aquesta serà gratuïta i disponible per a tothom a partir de 2 anys d'edat. Govern ha activat una plataforma on-line en la que pots fer la inscripció: https://coronavirus.govern.ad 

Consisteix bàsicament a poder detectar el grau d'immunització que té cada individu respecte a la covid-19. És a dir, si ja han estat infectats o no. Aquest test es fa a partir d'una anàlisi de sang, fent una punxada al dit de cada persona, que dóna el resultat al cap de 10 o 15 minuts.

Els anticossos, també anomenats com a immunoglobulines o mes col·loquialment, defenses,són utilitzats pel nostre cos, en concret el sistema immunitari, per a identificar i posteriorment neutralitzar el virus o les bacteris. Per tant no és d'estranyar que hagin vist que aquesta prova és adient per a poder avaluar i garantir els protocols de des-confinament, ja que en molts diagnòstics, la detecció d'anticossos com prova per confirmar una malaltia és més que rutinària.

A banda d'això molt s'està parlant de les conseqüències, físiques i emocionals del confinament. Tot i que per exemple aquí a Andorra, almenys ja podem sortir una hora al dia, encara hi ha moltes ciutats que no està permès, com per exemple a Espanya, tot i que aquest pròxim dilluns ja podran començar, ja que no deixa de ser una necessitat física i emocional, sobretot pels més petits.

L'aïllament social, sobretot pels que viuen sols, pot provocar trastorns d'ansietat, tristesa, insomni i obesitat. És veritat que no hem arribat a cap estat d'excepció ni a cap "toque de queda" i això permet anar a fer la compra o anar a treballar (alguns sectors), això en alguns casos allibera una mica la sensació de reclusió, ja que les persones que viuen soles, com sobretot, poden ser les persones grans que l'únic moment del dia a on poden fer vida social és quan surten al carrer.

Després hi ha un altre cas, que provoca molts moments d'estrès, com són totes les famílies que tenen nens petits, i han de conviure amb els nens a casa, tancats i a sobre han de fer teletreball. Segurament aquesta situació genera "roces" i baralles.

Quasi tots estem passant per moments d'estrès i angoixa, per tant és molt important aplicar unes rutines que ens mantinguin en un control relatiu a una sensació de normalitat, i en el cas dels més petits, incloure en aquesta rutina activitats físiques i de lleure.

A continuació, us donem unes pautes positives:

  • Posar el despertador
  • Evita estar en pijama tot el dia
  • Separa els ambients de casa, sobretot pels que han de fer teletreball.
  • Fer esport i activitats de relaxació.
  • No "picotejar"
  • Mantenir el contacte, a través d'aplicacions digitals, de familiars i amics.

#quedatacasa #covid-19 #assapassegurances

 

Newsletter

Subscriu-te a la nostra newsletter per informar-te de totes les novetats.